KATERO KAVO PA IMATE VI NAJRAJE?

Slovenski potrošniki so odločili: kave, ki jih najraje konzumirajo, so znamke Barcaffè. Raziskava mnenja potrošnikov Izbran produkt leta, za katero stoji podjetje za raziskave NielsenIQ, je v kategoriji kav najvišje uvrstila Barcaffè s kavimi Barcaffè Single Origin, ki vključujejo vse štiri 200-gramske kave Rwanda, Colombia, Brazil in Ethiopia.

  

Izbran produkt leta izvajajo v 40 najbolj razvitih državah, med katere uvrščajo tudi Slovenijo. Na tehtnico mnenja potrošnikov postavijo izdelke in storitve različnih kategorij izdelkov od tistih široke potrošnje, telekomunikacij, gospodinjskih apartov do avtomobilske industrije in drugih. Naziv Izbran produkt leta je podeljen na podlagi glasov velikega števila potrošnikov z nacionalno reprezentativno raziskavo, ki jo izvaja uveljavljeno, neodvisno raziskovalno podjetje NielsenIQ. S tem omogočijo, da lahko vsako leto odkrijemo veliko novih ali pa izboljšanih izdelkov ter se tako na prodajnih policah z ogromno izbiro potrošniki lažje odločimo. Na Barcaffè pravijo, da nagrada Izbran produkt leta za celotno linijo njihovih Barcaffè Single Origin izdelkov pomeni ogromno, saj gre za linijo, ki je cenovno pozicionirana nekoliko višje in zaradi česar ni toliko poznana njihovim ciljnim kupcem. »Zato smo ponosni, da je Izbran produkt leta prepoznal naše vrhunske kave, ki prihajajo iz različnih regij in so različnih sort, zaradi česar lahko ponudimo kar najrazličnejše okuse kave in omamne arome.

In prav to drugačnost so v liniji Barcaffè Single Origin prepoznali naši potrošniki. Zavedamo se, da ima vsak kavoljub svojo najljubšo kavo in svoj lastni način priprave in to smo jim tudi želeli ponuditi – sprehod okoli sveta, da najdejo svoj okus. Nagrada pa je tudi velika potrditev in pohvala za naš trud na področju varovanja okolja, saj gre za prvo našo linijo izdelkov, ki je proizvedena iz okolju prijazne folije brez aluminija in temelji na obnovljivih virih, osnovanih na sladkornem trsu in repičnem olju. Varovanje okolja je eno naših osnovnih  vodil in se bomo še naprej trudili, da ljubiteljem kave ponudimo kar najrazličnejše okuse v okolju prijazni embalaži,« je poudaril vodja upravljanja blagovne znamke Barcaffè Marko Cerovšek pri Atlantic Grupi.