KAMPUS ZA ŠTEVILNE TALENTE

Nova stavba bo zgrajena na severovzhodu matične tovarne, na mestu nekdanjega parkirišča na Riesenfeldstraße. Skupaj z obstoječimi münchenskimi stavbami in prostori za usposabljanje bo nova zgradba tvorila odprt kampus, ki bo omogočal usposabljanje in izobraževanje za približno 40.000 zaposlenih v skupini BMW v Münchnu – med njimi bo 900 pripravnikov. V njem bodo poleg najsodobnejših prostorov za usposabljanje in delavnic tudi restavracija za zaposlene in javna kavarna. Poleg tega bodo nove zelene površine proizvodnjo nemoteno vključile v sosesko. Novi kampus za talente bo začel delovati poleti 2025. “Usposabljanje in izobraževanje sta ključna za našo preobrazbo ter za to, da BMW Group postane električna, digitalna in krožna družba. Z novim Talent Campusom vlagamo v prilagodljivo, na potrebah temelječo izobraževalno infrastrukturo za našo lokacijo v Münchnu in dodajamo še eno ključno komponento v globalno kampanjo usposabljanja in izobraževanja, s katero bo BMW Group postal primeren za prihodnost,” je dejala Ilka Horstmeier, članica upravnega odbora BMW AG, direktorica za odnose z ljudmi in nepremičninami ter delo. Peter Weber, direktor BMW Group Plant München, je dodal: “BMW Group Plant München se trenutno pripravlja na proizvodnjo Neue Klasse, naši zaposleni pa bodo ključni za njen uspeh. Zelo sem ponosen, da bo v naši glavni tovarni deloval najsodobnejši center za usposabljanje, ki bo koristil celotni skupini BMW Group. Z novim centrom ustvarjamo infrastrukturo, ki je potrebna za pripravo strokovnjakov na vseh področjih proizvodnje avtomobilov za prihodnost.” Martin Kimmich, predsednik glavnega delavskega sveta BMW AG, je poudaril: “Svet delavcev BMW AG se že dolgo zavzema za ta kampus za talente in veseli nas, da naša vizija zdaj postaja resničnost, saj se bo gradnja kmalu začela. Zaradi pomanjkanja kvalificiranih delavcev so naložbe v usposabljanje in izobraževanje ključnega pomena za prihodnjo uspešnost našega podjetja.”

  

Lesena konstrukcija

Novi kampus za talente bo zgrajen večinoma iz lesa, ki bo viden tudi na fasadi. To bo notranjosti vlilo toplino, prav tako pa bo tudi zunanjost izgledala naravno. Zaradi velikodušnih oken bo v vse dele stavbe prihajalo veliko dnevne svetlobe, kar bo zagotovilo optimalno učno vzdušje. Prostori bodo odprti in uporabni na različne načine, s postavitvami, ki jih je mogoče kadar koli spremeniti in nadgraditi. To bo podaljšalo življenjsko dobo objekta, saj ga bo mogoče prilagoditi spreminjajočim se potrebam, ne da bi bila potrebna večja gradbena dela. Celotna stavba bo dostopna brez ovir.

Najsodobnejše učno okolje

Kombinacija najsodobnejše opreme, visokotehnološkega učnega okolja in naravnih materialov bo nudila odlične pogoje za uspešno učenje. Kampus za talente bo pripravnikom in zaposlenim v skupini BMW Group omogočil, da razvijejo vsa znanja, ki jih potrebujejo za prihodnjo avtomobilsko industrijo. Zagotavljal bo usposabljanje in izobraževanje za ljudi na celotnem območju bavarske prestolnice. Poleg tega je cilj, da bodo izbrani prostori na voljo za javna usposabljanja. V novi stavbi bodo poleg učilnic tudi delavnice, menza za zaposlene in javna kavarna.