KAKŠNE PA SO VAŠE ŽELJE?

Kot del serije ‘Inspiration in Bloom’ ustvarjene v čast sodelovanja znamke Veuve Clicquot z Yayoi Kusama z imenom La Grande Dame, Kom I in pet kreativcev z nami deli, kaj jim prinaša veselje in optimizem za prihodnje leto.

  

“Kaj me spodbuja, da zacvetim?” – igrivo in radovedno vprašanje, ki ga je program Veuve Clicquot Creative Makers zastavil kopici umetnikov in kreativcev na začetku leta 2021, ko se je zdelo, da so stvari negotove, časi pa nepredvidljivi. Sodelavci iz mode, filma in umetnosti, vključno z Mikeom Tyusom in Shini Parkom, so se vprašanja lotili z nebrzdano energijo in ustvarili sporočila upanja, ustvarjalnosti in optimizma.

Ta trenutek pa je zaznamoval letošnji program “Inspiration in Bloom”, projekt, ki je del stalnega sodelovanja med Veuve Clicquot in Yayoi Kusamo, ki praznuje najnovejši letnik hiše, La Grande Dame 2012. Preko partnerstva z Veuve Clicquot je umetnica ustvarila živahno pisano darilno škatlo in cvetlična skulptura, ki se ganljivo poklanja neponovljivi ‘la grande dame’ šampanjca, Madame Clicquot, in združuje dve mogočni ženski z zapuščino, ki razbija stereotipe in standardne okvirje.

Japonska umetnica je ustvarjalni polimat generacije z vizionarskim avantgardnim delom, ki zajema slikarstvo, kiparstvo, performans, kolaž, instalacijo, literaturo in modo. Kusama še naprej očara generacije ljubiteljev umetnosti; njena obsežna razprodana razstava Infinity Mirrored Room – Filled with the Brilliance of Life na londonskih poljih Tate Modern združuje neskončne vrste ljudi, ki upajo, da bodo ujeli njene slavne polka pike in buče, predvsem pa umetnost, ki govori o temah intimne samoidentitete, amorfne meje življenja in ustvarjalnega izražanja ter intenzivne osebne refleksije.

Samorefleksija je nujna tema začetka leta – ko meditativno drsimo v leto 2022, se spominjamo svojih preteklih zmag in izzivov, dragocenih spominov, ki jih delimo z ljubljenimi, in novih, ki jih bomo ustvarili v novem letu. In tako, z drugim poglavjem »Inspiration in Bloom« ta kohorta kreativnih ustvarjalcev Veuve Clicquot za La Grande Dame – vključno s Kom I, Shini Park, Mikeom Tyusom, Candelo Pelizzo, Chloe Wise in Sisilio Piring – odgovori na vprašanje, ‘kakšen je tvoj namen razcveta?’.

Več o njihovih željah si lahko preberete na KLIK, več o znamki pa lahko pri nas izveste na KLIK.