KAKOVOST PODNEBJA IN KAVE STA POVEZANA

Na Barcaffè ob dnevu Zemlje v sodelovanju z mladim nadobudnim vizionarjem Miho Hrovatom in njegovo ekipo v podjetju Treecelet, ki združujejo tako ljudi kot korporacije z namenom sajenja dreves in obnove habitatov divjih živali po vsem svetu, napovedujejo prav posebno akcijo v dobro narave.

  

Drevesa so izjemno pomemben faktor ohranjanja narave, saj zadržujejo vlago in preprečujejo erozijo zemlje. Poleg tega vplivajo na lokalno podnebje, saj tudi ozračje ohranjajo hladnejše in bolj vlažno. Vse to omogoča odlične poljedelske razmere, ki jih brez gozdov ne bi bilo. Tudi s kavo ni nič drugače. Kakovostna kava je neposredno povezana z vremenom lokalnega okolja. Kava na gozdnatih območjih raste ravno zaradi omenjenih pozitivnih vplivov dreves na gozdove, drevesa imajo na plantažah tudi vlogo ohranjanja sence in vlažnosti, da so kavna zrna, ki jih sveže mleta popijemo v skodelici kave, izbranega in kakovostnega okusa. Tega se izjemno zavedajo tudi v podjetjih Barcaffè in Treeclet, kjer so odločili, da bodo s pomočjo Barcaffè vsako leto posadili dodatnih 10 tisoč dreves.

Barcaffè že nekaj časa v okolju prijazni foliji, ki zmanjšuje ogljični odtis in ima možnost reciklaže

Barcaffè, vodilni proizvajalec kave v regiji, ne poskrbi le, da je izvrstnega okusa vsaka skodelica kave, temveč izjemno skrb polaga tudi na okolje. Okolju prijazne so že vse embalaže kav Barcaffè Single Origin (Brazil, Rwanda, Colombia in Ethiopia). Namreč, Barcaffè je že pred časom v sodelovanju s švicarskim podjetjem O. Kleiner, ki je že od leta 2016 popolnoma ogljično nevtralno podjetje, predstavila folijo brez aluminija GENEPROTECT®. Vanjo so naprej preoblekli kavo Barcaffè BIO 200 g, sledili sta liniji Barcaffè Single origin in Barcaffè Selection 200 g. Okolju prijazna folija temelji na obnovljivih virih, kot sta sladkorni trs in repično olje. Delež obnovljivih virov pri proizvodnji okolju prijazne folije predstavlja 70 odstotkov. Barcaffè pa s tem niža tudi ogljični odtis (CO2), saj je za proizvodnjo folije ta za 63 odstotkov nižji v primerjavi s proizvodnjo standardne trislojne folije. Prednost okolju prijazne folije je tudi v tem, da ima velik potencial za reciklažo.

Barcaffè k ohranjanju narave spodbuja vsakega posameznika posebej

V sklopu nove kampanje Premakni se želijo spodbuditi vsakega posameznika, da bi na svoj način pripomorel k varstvu narave in izboljšanju okolja. Zato so ustvarili posebno nagradno igro, kjer lahko s sodelovanjem pričnete že danes, na dan Zemlje in poskusite osvojiti čudovite nagrade podjetja Treecelet. Povezavo do nagradne igre prilagamo spodaj:

Na prodajnih policah kmalu najdete tudi posebno edicijo kave v embalaži brez aluminija s prav posebnim sporočilom za naš izjemen planet.