The Gimlet

KAKO PRIPRAVITI THE GIMLET?

Zgodovina pijače The Gimlet sega v konec 18. stoletja, ko so britanski mornarji potrebovali vitamin C za premagovanje vsakodnevnih preprek. Odgovor Limete. Mali zeleni citrusi so bili pripravljeni pomagati, toda pomorščaki, ki so pili ta kisli sok, so bili veliko bolj veseli, če so ga pomešali z alkoholnimi pijačami. Okusna, “zdravilna” pijača je takrat postala priljubljena, vodka pa je v 70-ih in 80-ih letih v Gimletu nadomestila gin. Čeprav je gin še vedno tradicionalna izbira, tudi vodka nariše nasmeh na obraz, verjemite nam.
  

Pri pripravi koktajla doma je najbolje, da začnete z ledeno mrzlo vodko. Torej, če steklenice še ne hranite v zamrzovalniku, jo takoj vrzite vanj, na varno. Sladka, koncentrirana krema, zaradi katere je trpel že marsikateri gimlet, ne more nadomestiti sveže stisnjenega limetinega soka in enostavnega sirupa. Slednji duet ustvarja boljši, bolj uravnotežen okus, kot ga je mogoče doseči z uporabo v naprej zmešanega pripravka.

The Gimlet vodko s tremi sestavinami je enostavno zmešati, zato si ga pripravite doma naslednjič, ko si boste zaželeli preprosto, okusno pijačo. Preprečevanje morske bolezni je le bonus.

Sestavine

  • 60 ml vodke,
  • 22 ml sveže stisnjenega limetinega soka,
  • 14 ml enostavnega sirupa.

Okras

  • Rezina limete.

Priprava

  • Vodko, limetin sok in sirup dodajte v stresalnik z ledom in zmešajte, da se dobro ohladi. Precedimo v ohlajen kozarec za koktajle ter okrasimo z rezino limete.