KAKO PRIPRAVITI: MARGARITO, A ZA “BOLJ ŽEJNO DRUŽBO”

Poletje je je pokazalo svojo moč! Čas je za okusno margarito! Ker nič ne poživi poletne zabave tako kot ledeno mrzle margarite, smo za vas pripravili nekaj okusnih receptov za pripravo večjih količin te izjemne poletne osvežitve.

  

Margarite iz rose šampanjca
Za 6 serviranj

V vrč dodamo 1 liter roza limonade, 250 mililitrov tekile, 250 mililitrov triple sec, 125 mililitrov sveže iztisnjenega limetinega soka in nekaj rezin limete, premešamo in pustimo, da se ohladi. Ko gostje prispejo, prelijemo z 500 mililitrov ohlajenega šampanjca in postrežemo v kozarcih za šampanjec, okrašenih z rožnatim sladkorjem ali soljo.

Češnjeve margarite
Za 8 serviranj

V mešalniku mešamo 450 gramov zamrznjenih izkoščičenih češenj, odmrznjenih čez noč, z njihovim sokom pri visoki hitrosti, dokler zmes ni svilnato gladka. Dodamo 360 mililitrov tekile, 250 mililitrov Cointreauja, 250 mililitrov svežega limetinega soka, 250 mililitrov nesladkanega češnjevega soka in enostavni sirup sirupom ali agavo po okusu ter prelijemo v velik vrč z ledom. Dobro premešamo in postrežemo z ledom s svežo limeto in okrasimo s češnjami.

Ananas-jalapeño margarite
Za 10 serviranj

V velikem vrču zmešamo 1200 mililitrov ananasovega soka, 350 mililitrov tekile, 120 mililitrov preprostega jalapeño sirupa, 120 mililitrov limetinega soka in nekaj narezanih jalapeñov ter premešamo. Postavimo v hladilnik, dokler se ne ohladi, medtem ko čakamo na prihod gostov. V trenutku serviranja dolijemo 250 mililitrov ohlajene mineralne vode in nežno premešamo, preden dodamo zvrhan kup ledu.