KAKO IZBRATI PRAVO POLETNO FRIZURO?

Podobno kot je moda ciklična, se lahko tudi trendi v svetu moških frizur hitro spreminjajo. Najnovejši priljubljen videz, ki je večinoma navdihnjen s frizurami, ki jih v tistem trenutku nosijo naši priljubljeni zvezdniki, si je treba omisliti in se mu posvetiti. Vsako leto je odlična priložnost za preizkušanje številnih novih frizur in tudi v uredništvu revije DAVID se strinjamo, da je po poplavi ne preveč kul domačih frizur, ki jih je povzročila pandemija leta 2020, leto 2023 idealen čas, da svoje lase spravite na nivo višje.

  

Na glavah nekaterih najbolj elegantnih moških ikon namreč že vidimo val priljubljenih moških frizur, od srednje dolgih frizur do frizur za moške z dolgimi lasmi in seveda običajnega nabora priljublenih kratkih klasik. Čeprav kratke pričeske ostajajo najbolj priljubljen trend, se pričeske za srednje dolge in dolge lase začenjajo hitro uveljavljati. Čeprav večina teh modnih pričesk ni zares novih, še vedno ponujajo neskončne možnosti oblikovanja, zaradi česar ostajajo sveže in modne. Od klasičnih frizur, kot so buzz cut, pompadour in comb-over, do sodobnih frizur, kot so quiff ter faux hawks, možnosti je veliko. Toda kako izbrati pravo frizuro?

Nova pričeska je lahko izziv, zlasti za moške. To je veliko več kot le obisk pri frizerju z besedami: “Naj bom videti kot Brad Pitt!” Pri izbiri pričeske morate upoštevati tip (in dolžino) las, obliko obraza in življenjski slog.

Odlična frizura mora dopolnjevati obliko vašega obraza, tako da poudari vaše najboljše lastnosti in zmanjša manj zaželene. Če imate na primer veliko čelo, si želite pričesko z linijjo, ki lahko čelo skrije ali pa ga naredi manj izrazitega. Po drugi strani bo fantu s temnimi lasmi in modrimi očmi koristila zelo čvrsta pričeska, ki bo poskrbela, da bodo oči izstopale. Pri tem ne pozabite niti na izdelke za nego las kot so produkti znamke Grown Alchemist ali Phillip B.

Da bo lažje:

  • Preverite spletne galerije frizur ali slike slavnih osebnosti, da izberete želeno frizuro.
  • Prepričajte se, da ima zvezda ali model enake obrazne poteze in tip las kot vi.
  • Sliko natisnite ali shranite v telefon in jo pokažite frizerju ob naslednjem obisku. A pozor, pri izbiri pričeske, ki ustreza vašim obraznim značilnostim in lasem, morate upoštevati tudi svoj poklic. Čeprav so tradicionalna pravila na delovnem mestu danes bolj sproščena, še vedno ne želite prestopiti meje.
  • Razmislite o podobi, ki jo želite prikazati svojim strankam, predvsem če delate v konservativnem okolju. Če pa je vaše delovno okolje bolj ustvarjalno, lahko počnete, kar vam poželi srce.