KAJ PA VI NOSITE NA ZAPESTJU?

V času, ko bodo vzdržljivostne dirke kmalu znova zasijale v najlepši luči, sta se Lorige in PEUGEOT Sport odločila skupaj izdelati čisto posebno serijo ur zgodovinskega pomena.

  

Od takrat, ko je avtomobilska skupina Automobile Club de l’Ouest leta 2020 naznanila novo kraljevsko kategorijo za vzdržljivostne dirke, so številni proizvajalci naznanili svoj povratek, med njimi zlasti PEUGEOT. Francoska znamka, trikratna zmagovalka dirke 24 ur Le Mansa (1992, 1993, 2009), je senzacionalno naznanila svoj najnovejši prototip hibridnega dirkalnika Hypercar, to je PEUGEOT 9X8. Z novo kategorijo, ki je odločno usmerjena v širšo javnost in povzema estetske zapovedi znamke, se bodo za PEUGEOTOM znova obračali pogledi, kot se je to že zgodilo leta 1990 z dirkalnikom PEUGEOT 905 in leta 2006 z dirkalnikom PEUGEOT 908.

Enako kot prvi model ure Lorige, BL-Endurance, katerega razvoj je zahteval več kot dve leti dela, vključno s testnimi fazami, v sklopu katerih so preverili zanesljivost kalibra znamke LOR-PR01 in odobrili ponovno obdelana ogljikova vlakna, je tudi Peugeot 9X8 letošnjo zimo začel s testno razvojno fazo, ki naj bi trajala nekaj mesecev, da bo nabrusil svoje kremplje.

Olivier JANSONNIE, tehnični direktor PEUGEOT SPORT: «Nad konceptom, ki nam ga je ponudil Lorige, smo bili nemudoma navdušeni, saj tako kot oni stremimo za enako natančno preciznim inženiringom. Dandanes je recikliranje ključnega pomena, zato smo navdušeni nad idejo, da bi sestavnim delom dirkalnika PEUGEOT 9X8 vlili novo življenje. To je s številnih vidikov zelo pozitivno in če lahko poleg tega inovativni koncept združimo z estetskim dizajnom in kakovostjo ur Lorige, potem ima naše partnerstvo zagotovo pravi smisel.»

Lorige je najbolj znan po svojih ohišjih, izdelanih iz čisto pravih avtomobilskih zavor, ki so bile uporabljene na dirkah, tokrat pa bodo za uro BL-Endurance « Hyperblack » uporabljene zavorne ploščice, ki jih je dirkalnik PEUGEOT Hypercar uporabljal v fazi razvoja na prvih testnih vožnjah. To pomeni, da se lahko kupci ure Lorige zdaj že pohvalijo, da imajo v lasti del PEUGEOTA 9X8, ki je bil dejansko preizkušen na tem neverjetnem dirkalniku enosedu, še preden se bo udeležil svoje prve dirke. Tako kot novi dirkalnik oddelka PEUGEOT Sport tudi kazalci ure Lorige BL-Endurance « Hyperblack » izvajajo svoje prve obrate. Za dirkalne avtomobile velja, da so v razvojni fazi brez vsakršne zunanje « dekoracije », tako da so usločene linije karoserije iz ogljikovih vlaken vsem na ogled. Enako velja za uro BL-Endurance « Hyperblack », ki se bohoti v svojih surovih ogljikovih vlaknih in delih iz titana s črno DLC obdelavo, s katero pridobi čist, funkcionalen in samozavesten videz. Od lunete iz titana 5. stopnje vse do zunanjih vijakov po meri, vsi deli ure so bili kroglično peskano obdelani v črni barvi, tako da je pridobila želeni monokromatski učinek. Črn tematski motiv izpostavijo dodatki v barvah Kryptonite in Selenium Grey, tako da sovpada z vizualno identiteto ekipe PEUGEOT Sport. Te barve se idealno prepletajo s celoto, tako da je ura videti, kot da je pripravljena na naskok.

Emeric PARAUD, predsednik Lorige: «Naše visokotehnološko partnerstvo predstavlja utelešenje koncepta Lorige. Želeli smo, da bi bila serija »Hyperblack« vrhunska od koncepta do estetskega dizajna. Mislim, da smo to dosegli z uro, ki odraža eleganten levji videz dirkalnika. Naše sodelovanje z oddelkom PEUGEOT Sport je veliko več kot inspiracija, to je čisto pravo dirkaško urarstvo na vrhunski ravni.»

IZVOR MATERIALA

Na levi strani ohišja je jasno razvidno poreklo ogljikovih vlaken, ki so bila pridobljena iz zavor dirkalnika PEUGEOT 9X8. Ponosnega lastnika to opominja, da je bilo ohišje pred tem izpostavljeno neusmiljenemu zaviranju voznikov, ki so dirkalnik Hypercar preizkušali do maksimuma njegovih zmožnosti. Lorige je zavorne ploščice zelo skrbno razstavil in shranil vse potrebne informacije za sledenje materiala. Zatem so jih predali strokovnjakom za strojno obdelavo, ki so izdelali ohišje ure BL-Endurance « Hyperblack ».

MEHANIZEM

Indikator rezerve navitja, ki se nahaja poleg številke 6 na dnu številčnice in ime modela namigujeta, da ura izhaja iz vzdržljivostnih dirk. Ura BL-Endurance vsebuje mehanizem z avtomatskim navijanjem s periferno utežjo, tako da lahko njen ponosni lastnik nadzoruje preostalo zalogo navitja s 45-urno rezervo. Lorige ni ubiral nobene bližnjice, saj so bili skoraj čisto vsi deli ure BL-Endurance « Hyperblack », od mostičkov do kazalcev, deležni črne PVD obdelave, kar je urarjem znamke Lorige predstavljajo nov izziv, saj se soočajo z vse strožjo izbiro sestavnih delov, katerih montaža zahteva skoraj absolutno natančnost.

100 % SWISS MADE

Ustvarjalci znamke so želeli svoj koncept popeljati še na višjo raven, zato so se obrnili na zibelko vrhunskega urarstva in se odločili čisto vse svoje ure izdelovati v Švici. Za izdelavo mehanizma se je Lorige obrnil na najboljše proizvajalce iz Švicarske Jure, ki so zasnovali ekskluziven kaliber Lorige, kar velja za veliko redkost pri ustvarjanju prvega modela. Čisto vsak sestavni del kalibra LOR-PR03 so izdelali v Švici, ter ga v celoti ročno sestavili in nastavili vrhunsko usposobljeni obrtniški mojstri, ki izhajajo iz pristne švicarske urarske tradicije. Odločitev za 100-odstotno švicarsko izdelavo daje znamki Lorige zagotovilo za neprimerljivo kakovost.

ZMOGLJIVOST IN EMOCIJE

Ura BL-Endurance, ki je precizno zasnovana vse do najmanjšega vidnega vijaka, je nedvomno ura za prave ljubitelje. Čeprav urne oznake morda ljubitelje dirk resda spominjajo na talne črte dirkališča, pa to ni edino, kar uro povezuje z avtomobilskim dirkanjem. Spomini na dirkalno stezo so utelešeni v samem materialu ohišja.