KAJ NAREDI ČEVLJE EDINSTVENE?

Doucal želi s svojimi zbirkami združiti tradicionalne teme s sodobnimi potrebami. Znamka z ekskluzivno privlačnostjo italijanske izdelave poudarja tradicijo in modernost s svojimi slogi, materiali in oblikami.

  

Doucal tako nadaljuje svojo pot ohranjanja koncepta ročne izdelave v kombinaciji z uporabo najnaprednejših tehnologij in svojo pozornost usmerja k ideji popolne garderobe za čevlje, ki jo navdihujejo potrebe sodobnega človeka. Znamka v tej luči ponuja modele, ki izhajajo iz treh makrotem: Prihodnost skozi moški objektiv, Urbana panorama in Akademija. Za temo Prihodnost skozi moški objektiv so na voljo klasični modeli moške obutve, kjer se značilnosti vrhunske obutve zlivajo z inovativnostjo sodobnega časa. Ključni slogi segajo od čevljev z vezalkami, mokasink, klasičnega derbyja in čevljev z enojnim ali dvojnim meniškim paščkom do škornjev Chelsea. Ti slogi uporabljajo močne prilagojene reference, ročno izdelana barvila, fino usnje, pa tudi obrtniške obdelave, kot je ročno staranje. Znotraj obutvenega sveta je Doucal namreč igralec, ki lahko ostane zvest svojemu DNK, hkrati pa se osredotoča na uporabo v skladu z današnjimi potrebami. V tem kontekstu je Doucalova Urbana Panorama prepojena in pomešana z urbanim slogom na prostem, kar daje stilom svežino. Modeli v ponudbi so vsi lažji po izdelavi, mehkejši po kroju, pa tudi bolj vsakdanji, saj so namenjeni moškemu, ki se želi svobodno izražati. Klasični, a posodobljeni slogi zagovarjajo večja razmerja z ultralahkimi gumijastimi podplati ter vse večjo uporabo gumiranih vložkov in tehničnih podrobnosti na petah in prstih. Nazadnje Akademija, Doucalova tretja navdihujoča tema, odraža koncept Slow Sneakers. Zasnovan je za moškega, ki ima raje športno, prefinjeno in kakovostno obutev iz trajnostnih, naravnih, a vrhunskih materialov, ki jo lahko nosite ob spontanih, sproščujočih priložnostih, v mestu ali na počitnicah. Doucal želi, kot smo že dejali, ustvariti novo idealno garderobo za čevlje, sestavljeno iz obutve, ki predstavlja prefinjen, a hkrati svoboden življenjski slog, za moške, ki iščejo lepoto, eleganco in moderen stil ter cenijo kreativno oblikovanje in se zanašajo na odličnost italijanske izdelave podjetja Doucal. Osnova celotne kolekcije, ki vsebuje obutev, primerno za vsak trenutek dneva, sta visoka kakovost in pozornost do detajlov. Prefinjen dizajn, izbrani materiali in detajli po meri se zlijejo z mehkobo in lahkotnostjo čevljev znamke, ki je svoj uspeh zgradila na italijanskem okusu in slogu.

Smo že omenili, da želi Doucal pri obutvi v svojih kolekcijah združiti pridihe tradicije s potrebami današnjega časa? Z ekskluzivno privlačnostjo izdelave Made-in-Italy modeli blagovne znamke poudarjajo materiale in oblike, tradicijo in modernost. Doucal tako nadaljuje svojo pot, da zaščiti vse, kar je »ročno izdelano«, z uporabo napredne tehnologije. Uspešnice Doucalovih moških in ženskih linij tako obiščejo Matero, mesto, ki je svojo zgodovino in preteklost spremenilo v dediščino in leta 2019 postalo Evropska prestolnica kulture. Vsak Doucalov slog ima detajl, ki se popolnoma ujema z urbanim dekorjem »Kamnito mesto«. Pri znamki so si tako zamislili posebno potovanje, da bi obiskali in odkrili pravi dragulj iz tufa v južni Italiji, kjer obutev Doucal postane zvezda dneva. Čevlji, idealni za vsak izlet, bodisi v metropoli, na podeželju ali v gorah, so zaradi konstrukcije in strukture izjemno praktični, primerni za nošenje kjer koli, ne glede na značilnost vaše obleke.

Gumijasti podplat je bil uporabljen za škornje chukkas, bojne škornje in škornje polne višine z zgornjim delom iz teksturiranega ali gladkega usnja ali antičnega semiša, kar je idealno za moške in ženske. Nekateri slogi so na voljo v črno-rumenih ali črno-modrih različicah z ročno nanesenim senčenjem, ki jih naredi edinstvene.