JULIA ROBERTS SUBTILNO IN NATANČNO IZRAŽA DUH “CHOPARD LOVES CINEMA”

Ali obstaja kdo, ki ni sanjal, da bi vsaj enkrat pokukal v zakulisje hollywoodskega filma? No, Chopard in James Gray nas v najnovejši kampanji Chopard Loves Cinema vabita na to skrivno avanturo in nam nudita vpogled v čuvovite, a na splošno nedostopne utrinke iz zakulisja, ki so sestavni del šarma filmske scene.

  

Vrhunec? Vpogled v delo obraza kolekcij Happy Sport in Happy Diamonds od leta 2021, globalea ambasadorke Choparda Julie Roberts, ki je postala muza vseh kolekcij ženskih ur in nakita legendarne Hiše. Chopardove ure in nakit, ki jih je za talismane izbrala Julia Roberts, simbolizirajo razcvet vsakega posameznika, občutek dobrega počutja, ki sega daleč onkraj Joie de Vivre in izžareva nezgrešljivo sijočo iskrico. No, če se vrnemo k sami seriji, v naslednjih mesecih bo (in je bilo) predstavljenih dvanajst epizod, začenši z 20. marcem 2023: mednarodnim dnevom sreče, ki ga Chopard praznuje v svetovnem merilu.

»Zame je vsak dan mednarodni dan sreče, Global Happiness Day,« pravi Julia Roberts. Caroline Scheufele, Chopardova sopredsednica in umetniška direktorica nadaljuje: »Po naši kampanji Happy Diamonds, ki jo je režiral Xavier Dolan leta 2021 in je prikazala očarljivo in vrtečo se Julio Roberts, ki je ponazarjala čisto, takojšnjo in komunikativno srečo v srcu Chopardovega duha, je ta nova serija razširila spekter začetnega trenutka. Razkrivamo nov vidik naše identitete, vzdušje Feel-Good: samozavest, ki jo vlivajo nakit ali ure Chopard in odmevajo ter napolnijo celotno vesolje okrog nas s pozitivno energijo.«

To je Julia Roberts v akciji, šaljiva gospa, ki širi svoje veselje in pozitivo. Rada plete, o vsakem najde lepo besedo, pod glamurozno obleko pa se pogosto skriva dejstvo, da rada smukne v športne copate. No, včasih sama v roke prime kamero in prekine vajo, da pocrklja svojo psičko Myrtle, ki ji skače v naročje. Julia Roberts se torej z vsem srcem vrže v to igro nekje med improvizacijo in scenarijem, obuja svoje najlepše spomine na festival v Cannesu s Chopardom leta 2016…

Julia Roberts je v kamero ujeta kot utelešenje izpolnjene ženske. S snemanjem teh ukradenih trenutkov v zakulisju lahko James Gray pred kamero pokaže, kaj se dogaja v zakulisju, kar je natanko tisto, kar vdahne življenje in čarobnost vsem Feel-Good filmom, v katerih je bila Julia Roberts tako uspešna . Julia Roberts, še lepša z nakitom Chopard in opogumljena s samozavestjo, ki ji jo ta vliva, prinaša svojo edinstveno čarobnost na vsa prizorišča.

Pri snemanju filma gre namreč predvsem za to, da se vsi počutijo dobro in vključeno ter tako najdejo svoje mesto v skupni avanturi, ki nikogar ne pusti ob strani. Ko se kampanja nadaljuje, dobimo pogled v predsobo ogromne zgradbe, polne ogromnih studiev, polnih članov ekipe in varnostnih ukrepov, rekvizitov in natančne logistike. Pristno zakulisje filma z Julio Roberts. Prav tako se zavedamo, da ta neverjetna koreografija ne bi bila nič brez srčnih potez, ki jih je sijajno razkrila kamera Jamesa Graya.

Zakaj se je režiser s tega zornega kota lotil obiska snemanja hollywoodskega filma? Najbrž zato, ker je na ta način najbolj subtilno in natančno izražen Chopardov duh, umestitev človeške energije v središče najdragocenejšega nakita in ur, ki jih je ustvaril Maison. Filmsko stališče Jamesa Graya namreč pooseblja duh Choparda, za katerega je srce vsake kolekcije v tem poslanstvu, da le te krasijo moške in ženske, predvsem pa jim omogočijo, da nadaljujejo svojo pot do osebne izpolnitve in svobode. Kraljujejo impulzi srca, ki so neločljivo povezani s čustvi in pripravljeni, da jih velikodušno delimo po vsem svetu.

Več pa kmalu…