JEZERA IN OGLEDALA

Ukrajinska znamka Noom je uporabila znanje francoskih oblikovalcev Maryne Dague in Nathana Baranessa za novo kolekcijo ogledal, ki odsevajo oblike vodnih odsekov, gledano od zgoraj.

  

Nova kolekcija, preprosto poimenovana »Jezera«, obsega pet kosov – vsak ima edinstven ukrivljen profil, ki so ga oblikovalci vzeli iz oblik različnih jezer. Prav tako so želeli postaviti dva dela ogledala nasproti in to storili z uporabo izrazito različnih oblik: enega tekočega in mehkega, drugega pa zelo ravnega in težkega videza. Posledično je zrcalna površina združena z debelimi ploščami iz različnih materialov, vključno z medenino, bakrom, marmorjem, lesom in oniksom.

O zbirki par pravi: “Navdušeni smo nad naravnimi materiali, kot so les, kamni in kovine, zaradi svojih neverjetnih naravnih vzorcev in barv, ki odmevajo z odsevi tekočih oblik ogledal. Poleg tega ti materiali odlično delujejo skupaj s tekočimi linijami ogledal in ustvarjajo eno privlačno strukturo.”

Podcenjen slog zbirke je značilen tako za Dague kot za Baranessovo estetiko. Par na zbirkah dela tako neodvisno kot skupaj, pri čemer pogosto črpata navdih iz skupne ljubezni do potovanj in naravnega sveta okoli njiju.

Ogledala Lakes so na voljo za nakup na Noomovi spletni strani, cene pa se gibljejo od 550 € za majhno ogledalo s ploščo iz lesenega furnirja do 5.760 € za talno ogledalo iz oniksa.