JEZERA IN GOZD, VIR NAVDIHA. VEDNO.

V luči nadaljevanjea praznovanja svoje 140. obletnice, so pri cenjeni japonski urarski hiši Grand Seiko predstavili dva dodatna časomera omejene izdaje, ki razširjata temo, ki jo navdihuje narava.

  

Izhajajoč iz časomera SLGH007, ki je bil prvič izdan februarja letos, model SLGA008 krasi enaka z lesom navdihnjena številčnica, ki spominja na drevesne letnice a se hkrati opira na splošno estetsko podobo oblikovalskega jezika Grand Seiko, zapisanega leta 1967. Tokrat je ura sicer izdelana iz 18k rožnatega zlata v kombinaciji s številčnico rjave barve, ki ponuja še bolj vintage občutek od njenega platinastega kolega.

Dvodelno izdajo zaokrožuje SLGA007, športnejši model iz nerjavečega jekla, neposredno povezan s svojo zapestnico. Časomer, navdihnjen s tiho gladino jezera Suwa v bližini proizvodnega obrata, obsega globoko modro številčnico s subtilnim valovitim vzorcem, ki z leskom ustvarja sijajen kontrast v primerjavi s poliranimi kazalci in logotipom Grand Seiko v zlati barvi. Za poganjanje obeh ur je zadolženo popolnoma novo samodejno gibanje Grand Seiko Calibre 9RA2 Spring Drive, ki ga sestavlja 38 draguljev in lahko prinese do 120 ur rezerve moči.

Časomer SLGA008 bo omejen na samo 140 kosov po ceni 49.000 USD (ccca. 41,500 EUR), medtem ko bo model SLGA007, ki ga navdihuje jezero, omejen na 2.021 kosov po ceni 8.700 USD (cca. 7,300 EUR). Več o tem pa na spletnem mestu Grand Seiko.