JEEP, ZNAMKA S POREKLOM, KI SE KONSTANTNO BOGATI

V letu, ko znamka Jeep® praznuje svojo 80. obletnico, je britanska revija, specializirana za vozila 4×4, odlikovala modela Wrangler in Renegade na podelitvi nagrad, ki jih sponzorira BFGoodrich.
  

Jeep Wrangler je znova prejel nagrado v posebni kategoriji, ki se osredotoča izključno na terenske zmogljivosti vozil. Člani strokovne žirije so nagradili Wrangler zaradi njegove pristnosti, pa tudi zaradi zmožnosti vožnje tako po razgibanih afriških tleh kot čez udarne cestne jame v mestih.

Jeep Renegade je osvojil naziv najboljšega med malimi športnimi terenci; člani žirije so priključni hibrid 4xe prepoznali kot novost, ki močno izstopa med tekmeci v tej kategoriji.

Strokovna žirija revije 4×4  ̶  ene najbolj priznanih specializiranih publikacij na svetu  ̶  vsako leto preizkusi veliko število vozil s štirikolesnim pogonom različnih proizvajalcev. Poleg ocenjevanja njihovih cestnih zmogljivosti, jih člani žirije preizkusijo tudi na zahtevnem off-road terenu, preden razglasijo zmagovalce v razredu malih, srednjih in velikih športnih terencev (»Small SUV«, »Medium SUV« in »Large SUV«), zmogljivih terenskih vozil »Performance SUV« ter najboljšega z nazivom »Best Off-Roader«. Posebne nagrade podeljujejo tudi zmagovalcem v kategorijah »Best Value«, »Off-Road Award« in »4×4 Manufacturer of the Year«.