Toyota Supra mk5

JE LAHKO SUPRA JE BOLJ RAZBURLJIVA?

Toyota Supra 2021 je že sama po sebi poseben avtomobil, zdaj pa je bil model MK5 Supra v Toyotinem oddelku Gazoo Racing (GR) deležen temeljite prenove in postal del zelo omejene izdaje “Jamara Racetrack Edition”.

Jamara je znamenito špansko dirkališče, ki so ga mediji uporabili za testiranje originalne GR Supre, v čast temu pa so pri Toyoti za Evropo ekskluzivno  ustvaril 90 modelov “Jamara Racetrack Edition”. Vseh 90 bo odetih v ekskluzivnem barvnem odteneku “Horizon Blue”, posebnosti pa zajemajo kontrastna mat črna 19-palčna lita platišča in kabino, oblazinjeno z črno alkantaro z dodatkom modrih šivov. V notranjosti boste našli še armaturno ploščo iz ogljikovih vlaken z edinstveno proizvodno številko in načrtom dirkalne dirke Jarama ter vsem standardnim udobjem, kot sta avdio sistem z 10 zvočniki in 8,8-palčni TFT zaslon na dotik z infozabavnim sistemom.

View this post on Instagram

A post shared by TOYOTA (@toyota)

(Običajna različica)

Kar zadeva moč, “Jamara Racetrack Edition” ponuja Suprin standardni šeststopenjski trilitrski motor, ki proizvede 335 KM in 500 Nm navora, s čimer se vozilo do 100 km/h požene v 4,3 sekunde. Model je dodatno opremljen z GR-tuned zmogljivim podvozjem, ki z zlatim razmerjem (Golden Ratio) preoblikuje proporcije med stezo in medosno razdaljo, kar omogoča še boljšo vodljivost in nadzor nad vozilom.

Informacije o nakupu bodo objavljene kasneje letos, zato spremljajte Toyotine platforme, vključno z družbenimi omrežji.