JE BABILON ŽE SEDAJ FILM LETA?

Prihodnji teden se bomo vrnili v dvajseta leta prejšnjega stoletja v Hollywood v epskem filmu z naslovom Babilon.

  

Na režiserski stolček je sedel Damien Chazelle (dobitnik oskarja za režijo filma Dežela La la), ki je za film napisal tudi scenarij. Zgodba je postavljena v Hollywood, v dobo jazza v dvajseta leta 20. stoletja, med prehodom iz nemih v zvočne filme, vključuje pa odlično igralsko zasedbo – v glavnih vlogah zaigrajo Brad Pitt, Margot Robbie, Diego Calva, Jean Smart, Jovan Adepo, Li Jun Li, Tobey Maguire in Olivia Wilde. V drami bomo lahko slišali izvirno skladbo »Voodoo Mama« z oskarjem nagrajenega skladatelja Justina Hurwitza.

O ZGODBI:

»Večje so sanje, težji je boj.« Režiser in scenarist Damien Chazelle postavlja dramo Babilon v Los Angeles v dvajseta leta prejšnjega stoletja. Zgodba o prevelikih ambicijah in nezaslišanem presežku sledi vzponu in padcu številnih likov v obdobju nebrzdane dekadence in razuzdanosti v zgodnjem Hollywoodu. »Babilon predstavlja skupino ljudi, ki se znajdejo v zgodnjem Hollywoodu v času skrajne pokvarjenosti in razuzdanosti,« pričenja svojo kratko predstavitev filma režiser Damien Chazelle, skupaj z glavnimi igralci – Robbie Margot, Brad Pitt, Diego Calva, Li Jun Li, Tobey Maguire, Jovan Adepo in Jean Smart. Film se je že pričel predvajati v ameriških in kanadskih kinodvoranah, k nam v Evropo pa prihaja prihodnji teden. Reakcije gledalcev po ogledu filma na samo zgodbo in film so neverjetne.

  • IGRALSKA ZASEDBA: Brad Pitt, Margot Robbie, Diego Calva, Jean Smart, Jovan Adepo, Li Jun Li, P.J. Byrne, Lukas Haas, Olivia Hamilton, Tobey Maguire, Max Minghella, Rory Scovel, Katherine Waterston, Flea, Jeff Garlin, Eric Roberts, Ethan Suplee, Samara Weaving, Olivia Wilde
  • REŽIJA: Damien Chazelle
  • SCENARIJ: Damien Chazelle
  • PRODUCENTI: Marc Platt, Matthew Plouffe, Olivia Hamilton
  • IZVRŠNI PRODUCENTI: Michael Beugg, Tobey Maguire, Wyck Godfrey, Helen Estabrook, Adam Siegel
  • ŽANR: drama


Drama BABILON na redni spored v kinematografe prihaja 19. JANUARJA 2023.