JAMES BOND IN LEGENDARNI DEFENDER

Kaskaderski avto Defender iz filma No Time To Die je bil naprodaj na dražbi v dobrodelne namene ob 60-letnici filmov o Jamesu Bondu in s tem pomagal nabrati neverjetnih 352.800 funtov.

  

Posebej prirejen kaskaderski avto Defender 110, znan po akcijskih prizorih na vseh terenih v zadnji izdaji filma o Jamesu Bondu, je bil prodan kot za šalo. Prodali so ga za impresivnih 189.000 funtov, ki jih bo britanski Rdeči križ uporabil za podporo svojih ključnih humanitarnih prizadevanj. Model je imel edinstveno VIN (identifikacijska številka vozila) 007 in je bil eden od 10 Defenderjev, uporabljenih med snemanjem.

Drugi avto na dražbi, Defender 110 V8 Bond Edition, ki ga je ustvaril SV Bespoke in ga je navdihnila specifikacija Defenderjev, prikazanih v No Time To Die, je bil prodan za 163.800 funtov. Sredstva bodo pomagala dobrodelni ustanovi Tusk pri povečanju učinka naprednih pobud za ohranjanje po vsej Afriki, ki ščitijo ogrožene vrste, ščitijo biotsko raznovrstnost in krepijo lokalne skupnosti. Izdelanih je bilo samo 300 izdaj Bond po vsem svetu in ta primerek za Združeno kraljestvo ponuja edinstven logotip »60 Years of Bond«, vgraviran na pokrovček instrumentne plošče.

Dražbo “Sixty Years of James Bond” je sestavljalo 60 sklopov. Defenderji so bili med 25 sklopi, ki so jih v živo dražili Christie’s in EON Productions.