JAHTA, KI SE JE NEBI SRAMOVAL NITI JAMES BOND

Bury Design je avstralski studio, specializiran za ustvarjanje plovil za prosti čas in komercialnih plovil. Podjetje pogosto razvija nove načine za pretres industrije, na primer konceptno jahto, imenovano Inception 24.

  

Jahta je bila zasnovana v nasprotju s povprečnim dnevnim čolnom in izgleda, kot da je skočila iz filma o Jamesu Bondu. 79 metrsko ozko plovilo so navdihnile dirkalne jahte, v njenem jedru pa se skrivajo hitrost, udobje in učinkovitost. Inception 24 bo poganjal hibridni dizelsko-električni pogonski sklop, ki bo vseboval veliko baterijo in močan električni pogon, ki bo omogočal nemoteno in tiho potovanje z več kot 15 vozli. Poleg tega lahko kupci povečajo hitrost na približno 40 vozlov s popolnoma električno pogonsko rešitvijo, ki bo na voljo, če bo čoln prišel v proizvodnjo.

Inception 24 lahko sprejme do 12 gostov na enodnevnih izletih in štiri za avanture čez noč. Čeprav je čoln še v idejni fazi, je ustanovitelj podjetja Bury Design Paul Bury prepričan, da bo ta elegantna jahta kmalu plula po morju.