JAEGER-LECOULTRE POZDRAVLJA PRIJATELJE HIŠE

Prijatelji luksuzne francoske urarske hiše Jaeger-LeCoultre, igralec Nicholas Hoult, umetnik Michael Murphy ter igralki Fala Chen in Camille Razat, so nedavno uživali v odlični družbi ter odkrivanju zgodovine Reversa na razstavi »Reverso: Brezčasne zgodbe od leta 1931« v Parizu.

  

Razstava »Reverso: Brezčasne zgodbe od leta 1931«, ki je razstavljena v petih nadstropjih, raziskuje ustvarjalno in kulturno vesolje ene najbolj prepoznavnih in slavnih ročnih ur na svetu. Razstava se nadaljuje z retrospektivo, ki prikazuje zgodovino Reversa, prikazano skozi štiri teme, od nastanka do danes. Vrhunec te razstave je 1931 Café, elegantno okolje, zasnovano v poklon art decoju, ki ponuja poseben meni slaščic in tort, ki jih je ustvarila pariška slaščičarka Nina Métayer. Za kavarno 1931 Café je Métayerjeva oblikovala sladke dobrote, ki ne samo da odražajo estetiko art-decojevske notranje opreme, temveč goste odpeljejo na pot do doma Jaeger-LeCoultre v kraju Vallée de Joux. Z okusi iz doline, kot so gorske jagode, oreščki in med – in seveda švicarska čokolada – vabi goste, da pokusijo svet z različnimi okusi in uživajo v pecivu, ki je povzdignjeno v fino rokodelsko obliko umetnosti. Kavarna kot velik izraz sloga Art Deco spominja na elegantno notranjost oceanske križare iz tridesetih let in glamur filmskega sveta. Z uporabo črno-bele palete, ki je prežeta s toplo in laskavo svetlobo, dizajn vključuje značilne art-decojevske materiale – krom, žamet, steklo in lakiran les – in ima marmorna tla z geometrijskim vzorcem, značilnim za to dobo. Vse podrobnosti so bile oblikovane po meri, od lestenca iz matiranega stekla, ki prevladuje nad središčem sobe, do stolov s tremi kovinskimi trakovi, ki spominjajo na tri vdolbine na ohišju Reverso.

Med sprehodom po izjemni razstavi je priznani britanski igralec in dolgoletni prijatelj Maisona Nicholas Hoult, medtem ko je nosil Reverso Tribute Small Seconds v zeleni barvi, radovedno poizvedoval o ikonični uri Reverso. Nicholasa smo zadnjiič lahko spremljali v Hulu seriji THE GREAT, nominirani za Golden Globe, Screen Actors Guild in Emmy. Nova sezona, v kateri je tudi izvršni producent, je bila premierno uprizorjena v petek, 19. novembra.

Ameriški umetnik Michael Murphy je na drugi nosil Reverso Tribute Nonantième, uro, izbrano za predstavljanje skozi SPACETIME, umetniško instalacijo, ki jo je ustvaril za Jaeger-LeCoultre.