JACQUES IN NJEGOV GOSPODAR VAS VABITA V SVOJO DRUŽBO

Gledališka sezona 2021/22 na Velikem odru Drame se nadaljuje z uprizoritvijo igre znamenitega pisatelja in dramatika Milana Kundere Jacques in njegov gospodar v režiji Doriana Šilca Petka. Avtor novega prevoda je Primož Vitez, dramaturginja Staša Prah, scenografka Sara Slivnik, kostumografka Tina Bonča, skladatelj Laren Polič Zdravič, koreograf Matjaž Farič, oblikovalec svetlobe Andrej Hajdinjak in lektor Arko. V uprizoritvi igrajo Branko Šturbej, Timon Šturbej, Pia Zemljič, Rok Vihar, Boris Mihalj, Zvone Hribar, Sabina Kogovšek, Veronika Drolc, Eva Jesenovec, Saša Pavlin Stošić in v alteraciji Gorazd Logar in Primož Vrhovec. 

  

Premiera na Velikem odru Drame bo v četrtek, 23. decembra, ob 20.00.

Milan Kundera (1929) je dramo Jacques in njegov gospodar napisal leta 1971 v času po sovjetskem vdoru na Češkoslovaško, ko zaradi svojih političnih stališč ni mogel objavljati. Na vabilo, da pod tujim imenom napiše priredbo Idiota F. M. Dostojevskega, se je odzval s svojo gledališko priredbo romana enega vodilnih predstavnikov francoskega razsvetljenstva Denisa Diderota (1722‒1787) Fatalist Jacques in njegov gospodar. Dramsko besedilo in uprizoritev Jacques in njegov gospodar nas soočita z liki, ki so sicer že preživeli svoj družbeni čas, a mu še vedno vladajo.

Prvi sklop ponovitev bo na sporedu med 27. in 30. decembrom, naslednji pa predvidoma marca 2022. Vstopnice za premiero in prve ponovitve so v prodaji pri blagajni Drame in na drama.kupikarto.si.