IZJEMNO HITER VSAK DAN, DEL NAŠEGA ŽIVLJENJA

Naše življenje se je zlilo v izjemno hiter vsakdan in le malo stvari lahko prevzame popolno pozornost tako zelo kot vsebinsko bogata platforma, ki z raznolikimi video vsebinami uspe popestriti naš vsakdan. Si želite tekmovati z Michelinovim chefom Jorgom Zupanom ali morda le preizkusiti svoje kulinarično mojstrske spretnosti z njegovimi recepti, zakaj pa ne? Morda uživati v čudovitih besedah vedno retorično inovativne Vesne Milek ali preobraziti svoje telo, morda sebe, o čemer vam lahko svetuje Andrei Lenart. No, naj ne izdamo vsega, raziščite in se sprehodite med novo M Sosesko sami. Za vas smo tokrat spregovorili s chefom Jorgom, igralcem Andreijem in tudi z direktorico digitalnih komunikacij, razvoja in spletne prodaje v podjetju Mercator, gospo Kristino Gregorc. Ste si že izbrali vašo priljubljeno ulico v M Soseski?

  

DAVID: Kdo je Andrei Lenart? Kaj je vaša največja strast, s čim se ukvarjate v prostem času in kaj vas najbolj osrečuje?

Andrei Lenart: Sem igralec, ljubitelj filmov in serij o superjunakih, tehnologije virtualne resničnosti in besednih iger. Prostega časa si ne vzamem prav veliko. Ko pa si ga, ga poleg prej naštetega rad izkoristim za kakšno športno aktivnost, potovanje ali izlet v naravo. Osrečujejo me dobra hrana, nova doživetja in to da se vložena energija in trud obrestujeta.

DAVID: V M SOSESKI skrbite tudi za preobrazbo posameznika. Kako se vam lahko pridružimo? So gibalne vaje osnovni del spremembe posameznika?

Andrei Lenart: Vabim vas, da se mi pridružite na msoseska.tv, kjer boste našli serijo oddaj Fit brez izgovorov z Lenartom, v katerih predstavljam kratke 4-minutne vadbe. Verjamem, da ne glede na to, kakšen je dan, si vsak lahko vzame 4 minute časa in naredi nekaj dobrega zase. Tisti, ki želijo več, pa lahko isto vadbo ponovijo večkrat ali pa skombinirajo več različnih vadb v daljši trening. Odvisno, o kakšni spremembi govorimo. Brez dvoma je ustrezna in redna telesna aktivnost pomemben del zdravega načina življenja.

DAVID: Okusili ste tako mednarodno kot tudi domačo filmsko industrijo. Katere so glavne razlike in kaj je tisto nekaj, kar bi iz tujine prenesli domov?

Andrei Lenart: Največja razlika je zagotovo velikost samih produkcij, del katerih sem bil v tujini, v primerjavi s temi doma. Drugače pa večjih razlik v načinu dela nisem opazil. Tako doma kot v tujini sem imel priložnost spoznati in delati s filmskimi ustvarjalci, ki obvladajo obrt in svoje delo opravljajo s strastjo. Ena stvar, ki bi jo iz tujine prenesel v domačo filmsko industrijo, so višji honorarji oziroma pravično plačilo za prispevek k nastanku avdiovizualnega dela.

DAVID: Vojna zvezd. Mislimo, da več ni potrebnega. Kakšni so vaši vtisi, ste ponosni na to vlogo?

Andrei Lenart: Ponosen sem, da sem sledil sanjam in s tem, ko sem bil del te ikonične sage, so se mi izpolnile sanje. Celo več kot to. Že od majhnega sem sanjal o tem, da bi bil del ustvarjanja takega velikega hollywoodskega filma, da bi držal kable ali pa pobiral smeti po setu, karkoli. Niti v sanjah pa si nisem predstavljal, da bom kdaj del galaksije Vojne zvezd kar na filmskem platnu. Sama vloga je majhna in igralsko gledano ni omembe vredna. Samo doživetje pa je bilo neprecenljivo, še posebej za oboževalca Vojne zvezd. Ko se mimo tebe pripelje R2D2, izmenjaš nekaj besed s C3PO-m, objameš Chewbacco, v živo vidiš pri delu take legende, kot so Harrison Ford, Carrie Fisher in J. J. Abrams … Še sedaj se mi zdi vse skupaj kar malo neresnično.

DAVID: Opazili smo vas lahko tudi v filmu Kingsman the Secret Service. Ima M SOSESKA tudi svoje skrivne agente? Kako sodelujete med seboj?

Andrei Lenart: Ja, to je bilo res nepozabno doživetje. Tudi M SOSESKA ima poleg nas voditeljev oddaj v zakulisju ogromno pridnih »skrivnih agentov«, ki poskrbijo, da se pripravi vse, kar je potrebno za to, da se oddaje posnamejo in da si jih gledalci lahko ogledajo na portalu msoseska.tv. Odlično sodelujemo. Na snemanju je vzdušje zelo sproščeno, a hkrati delavno, kar mislim, da se opazi tudi v samih oddajah. Se že veselim snemanja naslednjega sklopa oddaj.

DAVID: Skrivni agenti lahko delujejo tudi kot skrivni aduti spremembe našega telesa. Kako pomembna je pri tem kakovostno izbrana prehrana?

Andrei Lenart: Kakovostna, raznolika, zdrava prehrana je poleg redne telesne aktivnosti ključnega pomena za bolj fit telo.

DAVID: Takoj smo opazili vaše izklesano telo. Ste že od nekdaj »navdušeni« nad zdravim načinom življenja in treningi, ali ste to postali z leti?

Andrei Lenart: Že od majhnega se ukvarjam s športom. Če nisem redno fizično aktiven, hitro opazim, da to vpliva na moje počutje. Z leti pa dajem zdravemu načinu življenja kot celoti vedno večjo pozornost.

DAVID: Ste v življenju igrali vlogo, ki je od vas zahtevala telesno preobrazbo? Če še ne, bi bili pripravljeni (na primer) za vlogo pridobiti ali izgubiti 20 kg – primer igralca Matthewa McConaugheyja?

Andrei Lenart: Ne še. Če bi šlo za dober projekt oziroma dobro vlogo, bi se z veseljem lotil takega izziva.

DAVID: Kako mlad Slovenec začne svojo igralsko kariero na tujem? Imate morda nasvet za naše mlajše bralce?

Andrei Lenart: Recepta za to ni. Ključno se mi zdi, da si proaktiven, da iščeš priložnosti, si odpiraš vrata. Bolj kot si proaktiven, več je možnosti, da se zgodi še tisti odstotek sreče, ki je potreben. In to, da pridobivaš znanje in sposobnosti, da boš sposoben priložnost, ko se pojavi, kar najbolje izkoristiti. Dober način za to so igralske akademije in to je verjetno tudi najbolj preverjena pot do igralske kariere v tujini.

DAVID: Kakšno vlogo v vašem življenju igra moda? Bi sami zase rekli, da ste modni navdušenec?

Andrei Lenart: Po pravici je moda v mojem življenju zelo na stranskem tiru. Rad se oblečem lepo in udobno. A ne spremljam modnih trendov. Oziroma ne bi rekel, da sem modni navdušenec. Včasih si, ko imamo kostumske vaje za kakšna snemanja, zapomnim kombinacije, ki jih s stilistom pomeriva in si tiste, ki so mi všeč, omislim še za mojo domačo garderobo.

DAVID: Kaj pa svet izjemnih dišav. Katera je vaša najljubša, katero uporabljate sedaj? In v katero filmsko vlogo vas morda popelje?

Andrei Lenart: Najljubše dišave nimam. Trenutno uporabljam The Boss Bottled. Obraz dišave je moj najljubši igralec Chris Hemsworth in to me je pritegnilo, da jo preizkusim. Bolj kot v filmsko vlogo me popelje na filmski festival v Cannes. Azurna obala, prijetno podnebje in filmski ustvarjalci s celotnega sveta. Pogrešam filmske festivale.

/

DAVID: Čemu bi se raje odrekli za eno leto, igranju ali treningom?

Andrei Lenart: Igranju. Brez dvoma. Ogromno je drugih stvari, ki me zanimajo in s katerimi bi se zaposlil. Fizična aktivnost pa je pomembna za splošno zdravje in dobro počutje. Sam hitro opazim, da se počutim slabše, če nekaj dni zapored nisem fizično aktiven.

DAVID: Kako vi izbirate prehrano zase in kaj vas najbolj navduši pri izboru prehranskih izdelkov?

Andrei Lenart: Jem raznoliko in vedno rad poiusim kaj novega. V zadnjem letu sem se na primer zelo navdušil nad skyrom. Gre za islandski mlečni proizvod, ki ima visoko vsebnost beljakovin in zelo malo maščobe. Pogosto ga zmešam s kosmiči in sadjem in si tako pripravim hitro in zdravo malico.

DAVID: Če bi se lahko srečali v M SOSESKI s katerim od preostalih filmskih likov, katerega bi si izbrali?

Andrei Lenart: Če govorimo o mojih sosedih v M SOSESKI, bi se najraje pridružil chefu Jorgu v kuhinji in se v živo naučil kakšnih novih kuharskih spretnosti. Ali pa bi samo sedel ob setu in potem »pospravil« mojstrovine izpod rok chefa z Michelinovo zvezdico. Če pa govorimo na splošno, bi v oddaji Fit brez izgovorov z Lenartom opravil trening z Marvelovim superjunakom Thorom ali pa kar Arnoldom Schwarzeneggerjem osebno.