IZJEMNA ZASNOVA IN VRHUNSKE TEHNOLOGIJE

CUPRA začenja s proizvodnjo novega Formentorja. Prvi avto, ki je bil zasnovan posebej za znamko CUPRA, je pripravljen, da naslednji teden vstopi na trg s 310-konjsko različico. Zanj bo na voljo široka paleta sedmih motorjev, vključno s priključnim hibridom od naslednjega leta. CUPRA Formentor bo šesti model, ki ga bodo proizvajali v Martorellu; z njim se bo obseg proizvodnje v tej tovarni povečal za več kot 10 %. Prihodnji predsednik uprave družbe SEAT in izvršni direktor znamke CUPRA, Wayne Griffiths, je z javnostjo želel deliti sporočilo zaupanja in jo seznaniti, da tovarna že obratuje s polno kapaciteto za proizvodnjo tega modela in drugih modelov družbe.
  

V proizvodnjo prvega ekskluzivnega modela znamke CUPRA bo vključenih 3.000 delavcev na proizvodni liniji 2, ki bodo delali v treh izmenah. Začetni obseg proizvodnje modela Formentor bo 160 vozil na dan.

“Novi Formentor je velik korak za znamko CUPRA. Kot prvi avto, razvit posebej zanjo, bo pomembno prispeval k rasti, vidnosti in zaželenosti znamke. Načrtujemo, da bomo presegli naš prvotni cilj, da bomo s prihodom tega novega avtomobila podvojil obseg prodaje znamke CUPRA, ter da bomo z njim in široko paleto sedmih motorjev vstopili na nove mednarodne trge. S tem avtom se bo obseg proizvodnje v tovarni v Martorellu povečal za več kot 10 %, njegova proizvodna linija pa bo obratovala s polno kapaciteto. Prepričan sem, da bo ta model spremenil prihodnost znamke CUPRA,” je poudaril Wayne Griffiths.

Formentor je ključni steber globalizacijske strategije znamke CUPRA. S tem novim modelom se znamka namerava konsolidirati na vseh glavnih evropskih trgih in nastopiti v najbolj elektrificiranih državah, kot je Norveška. Griffiths je tudi povedal, da se bo CUPRA širila tudi na medcelinski ravni, na nove južnoameriške trge, pa tudi v Turčijo in Izrael. Prvi model, ki bo homologiran pod znamko CUPRA, se pridružuje modeloma CUPRA Ateca in CUPRA Leon, ki bosta v najnovejših različicah na trg prav tako prišla v zadnjem četrtletju letošnjega leta. S tem znamka začenja svojo produktno ofenzivo, potem ko so od svojega nastanka leta 2018 pa do konca letošnjega septembra prodali že 55.000 vozil in s tem presegli začetna pričakovanja. Poleg tega bo CUPRA začela svojo pot v smeri elektrifikacije: s prihodom prvih priključnohibridnih izvedb modela CUPRA Leon še pred koncem letošnjega leta in modela CUPRA Formentor v začetku leta 2021. Njima se bo pridružil še CUPRA el-Born, prvi popolnoma električni model, ki bo na trg prav tako prišel naslednje leto. Znamka načrtuje, da bo, ko bo na voljo celotna paleta, doprinesla eno milijardo evrov k SEAT-ovemu prometu. Po otvoritvi prve CUPRA Garage v Evropi, v Hamburgu, je Griffiths tudi napovedal, da bo znamka za vstop Formentorja na trg vzpostavila specializirano CUPRA mrežo z novimi in fleksibilnimi formati, ki odstopajo od klasičnih avtomobilskih trgovcev. Znamka pričakuje, da bo v njeno mrežo do konca leta po vsem svetu vključenih skoraj 520 CUPRA Specialistov in je že v postopku pridobivanja še več CUPRA Mojstrov, tako da naj bi do konca leta 2020 dosegli njihovo skupno število 600.

Novi model znamke, ki so ga nedavno razglasili za uradni avtomobil nogometnega kluba FC Barcelona, so že izročili klubskemu vratarju in svetovnemu ambasadorju znamke CUPRA Marcu ter Stegnu. Nemški nogometaš je prejel ključe svojega Formentorja na digitalnem dogodku, ki so ga pripravili ob uradnem začetku proizvodnje tega novega modela in se je odvijal v CUPRA Garage v Martorellu. Ter Stegen, ki je bil eden prvih, ki so sedeli za volanom Formentorja, ko je sodeloval pri kampanji za oglaševanje predhodnih rezervacij za novi model, je povedal:

“Že prvo srečanje s Formentorjem me je prepričalo v začetek sodelovanja z znamko CUPRA, saj se močno identificiram z njegovim športnim duhom in prefinjenim dizajnom. Všeč mi je pozornost za detajle, Formentor pa tudi združuje vse elemente, ki jih iščem v avtomobilu. Veselim se, da se bom lahko z njim vozil po ulicah Barcelone.”

CUPRA Formentor označuje vstop znamke v segment CUV, za katerega se pričakuje, da bo v prihodnjih petih letih v Evropi podvojil svoj tržni delež. Visokozmogljivi križanec, ki je ime dobil po legendarnem rtu na otoku Majorka, povezuje lastno gensko zasnovo znamke in najsodobnejše tehnologije, osupljivo in privlačno zunanjost, po meri izdelano notranjost ter najnovejše, visokozmogljive motorje. Za Formentorja bo na voljo paleta sedmih motorjev, vključno s 310-konjskim bencinskim agregatom, od leta 2021 pa bo na voljo tudi PHEV, priključni hibrid s sistemsko močjo 180 kW (245 KM) in izključno električnim dosegom okrog 50 kilometrov. Ekskluzivna barva promocijskega modela je mat petrolejno modra, njegova izhodiščna cena pa znaša 43.953 evrov.