IWC X HOT WHEELS. NEPRIČAKOVANO?

IWC Schaffhausen in Hot Wheels sta združila moči, da bi ustvarila skupno uro in mini komplet Mercdes-Benz 300SL Gullwing z naslovom “Racing Works”. Projekt je zasnovan v spomin na 78th Goodwood Members’ Meeting, kjer je na stezo zapeljala avstrijska voznica Laura Kraihamer, ki je sedla za volan ikoničnega nemškega vozila.

Ta zbirateljski komplet vključuje Pilot’s Watch Chronograph Edition “IWC x Hot WheelsTM Racing Works” skupaj z miniaturnim Hot Wheels Mercedes-Benz 300 SL “Racing Works Edition”, oba pakirana v posebni kovinski škatli za orodje. Prvi je oblečen v nevtralno usmerjeno sivo-črno barvno shemo in na časovnici nosi lasersko vgravirane vzorce dirkaških zastav. Poleg tega je na levi strani ohišja vgravirana oznaka Hot Wheels, zadnja stran pa je okrašena z napisom “68”.

Na drugi strani je malo vozilo stilizirano tako, da se ujema s originalnim modelom, ponuja pa klasično ohišje iz titana, ki je opremljeno z napisom “68” na vratih in na pokrovu motorja. V tem primeru ima številka “68” element dvojnosti,s aj pozdravlja leto 1868 – leto ustanovitve IWC in uvedbe vozil Hot Wheels.