ITALIJANSKI VRTOVI, NAVDIH RENESANSE V MODI

Preprostost in estetika geometrijsko briljantnih italjanskih vrtov Giardino all’Italiana sta navdihnila Kitonovo kolekcijo pomlad-poletje 2022, ki ljubitelje znamke vodi k novi renesansi in želji po lahkotnosti, tako duhovni kot fizični. Odstranjevanje plasti je osrednje dejanje te svobode, prizadevanje za minimalno in bistveno pa se odraža v izkušenem in stalnem raziskovanju podjetja iz Arzana, mesta tik ob Neaplju.

  

Proizvodna odličnost 100 % Made in Italy je izražena z odvzemanjem namesto dodajanja s končnim ciljem preoblikovanja moške garderobe. To je tiha revolucija, ki jo zaznamujejo spretni posegi, preko katerih nepotrebno izgine, breztežne konstrukcije pa ostanejo vedno brezhibne. Obleke so popolne in lažje, vendar spoštujejo vsak centimeter oblačilne tradicije, ključna beseda pa postane bistvenost. Meje med formalnimi in neformalnimi oblačili izginejo, da bi definirali bodočo eleganco. To današnji dan pomeni za znamko Kiton.

Dvoredna jakna iz prane svile, dragocenega blaga, ponovno uporabljenega iz 30 let starega arhiva, je tako lahka, da je skoraj zračna – tehta nekoliko več kot srajca, hlače, na prvi pogled formalne, pa imajo okrog pasu elastike ali vrvice. To ni športna hibridizacija, ampak evolucija klasike za svet z nadzvočno hitrostjo. Podobno lahkotnost najdemo tudi pri svili Bourette, razkošni tkanini z neenakomerno površino, ki je na voljo pri enorednih jaknah ali jaknah s stoječim ovratnikom. Sproščeno držo poudarja melange kašmirjev pulover, ki je debitiral na nekonvencionalnih vrhnjih oblačilih in zaradi ekskluzivnih tkanin še vedno izgleda vrhunsko: mlin za volno Carlo Barbera v lasti podjetja omogoča lastno proizvodnjo in neomejeno eksperimentiranje. Tako je za pomlad-poletje 2022 debitiral dragocen solaro iz kašmirja, svile in lana z nenavadno barvno obdelavo, ki spominja na denim. Odličnost v sodobnem ključu.

V procesu redefiniranja novodobne elegance Kiton na novo ustvarja tudi večerno klasiko. Pravila in kodeksi oblačenja so tako na novo napisani v sodobnem jeziku. Ob ohranjanju poudarka na osebnem slogu se garderoba prilagaja priložnosti in se v smislu natančnosti približuje ženski. Sive in ​​modre obleke ali smokingi so ponovno ključnega pomena v moškem videzu, tudi tukaj pa je dekonstrukcija steber kolekcije. Oblačila za prosti čas vsebujejo veliko pletenin, kar je še en ključni dejavnik za novodoben pristop znamke Kiton. Lahke pletenine in polo majice iz kašmirja in svile, včasih z ročno poslikanimi detajli, ter popolnoma modne bombažne trenirke ponujajo vrhunsko udobje za lene vikende na prostem ali prihajajoče medcelinske lete. Bluze so eden pomembnejših kosov kolekcije, navdihujejo pa jih jadranje in golf. Pri tem je izjemno udoben kašmir z dvojno raztegljivostjo nova luksuzna tkanina, medtem ko mešanice in ujemanja tekstur ustvarjajo premijske okraske. Omembe vreden je tudi dvostranski ultra lahek kašmir, obložen z najlonom ali lanom in semišem za bolj športen pristop k izdelavi.

Paleta je sestavljena iz nežnih enobarvnih tonov z nekaj vzorci, predvsem črtami, v večini za hlače. Belo, sivo, rjavo in značilno modro je mogoče najti v vseh njihovih odtenkih, skupaj z nikoli neuspešno črno. Pleteni športni copati so še vedno najbolje prodajani med dodatki in spominjajo na barve kolekcije. Povsem nov dodatek te sezone je visoka različica superge za bolj energičen videz.