ISKANJE PLEMENA MED IZOBČENNCI

Očarljiv tat in skupina neobičajnih pustolovcev se lotita epskega ropa, da bi pridobili izgubljeno relikvijo – a seveda gredo stvari nevarno narobe, ko nasproti sebe naletijo na napačne ljudi. Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves prinaša bogat svet in igriv duh legendarne igre igranja vlog na velika platna v smešni in akcijski pustolovščini, ki vas ne bo pustila ravnodušnih, tako s sporočilom kot tudi komičnimi vložki.

  

Ali lahko spregovorite o svojem liku, Xenku?

Regé-Jean Page: Xenk je zelo, zelo pravičen človek, ki je hkrati zelo umirjen in stoičen. Zelo se drži poštene in dokaj ozke življenjske poti, saj se v njegovem življenju vse stvari kategorizirajo po tem, kako pravične in kako dobre so. Mislim, da je zelo, zelo odločen, da bo postal dober človek. Za razliko od vsega drugega je to njegova največja moč in hkrati njegova največja slabost. Občasno se znajde na svoji poti in dobi to, kar želi.

O čem torej govori film Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves?

Regé-Jean Page: To je zgodba o družini in prijateljstvu ter o iskanju svoje poti v svetu, ugotavljanju, kako ne le izboljšati svet okoli sebe, temveč tudi sebe spremeniti v boljšo osebo, ki bo koristila temu svetu.

Kakšen je odnos med Xenkom in Edginom?

Regé-Jean Page: Mislim, da je Xenk takšen junak, kakršen si Edgin na skrivaj želi postati. Rad bi si priučil vso to disciplino, ravnotežje, pravičnost, vendar pa si Xenk prav tako želi te svobodne improvizacijske značilnosti, ki jih lahko obvlada Edgin. Zato mislim, da sta našla način, kako dopolnjevati drug drugega s stvarmi, ki si jih ne dovolita imeti in to izražata tako, kot to moški radi počno -z odkrito agresijo.

Kakšno je vaše mnenje o likih v filmu?

Regé-Jean Page: Mislim, da so v tej skupini likov vsi nekako prikrajšani, nekaj jim manjka. Mo mnenje je, da nihče ni sam po sebi sebičen, da so vsi le nekakšni čudaki, ki še ne vedo, kam spadajo. In zabavno je opazovati, kako to skozi film rešujejo.

Kaj bodo po vašem mnenju gledalci odnesli od tega filma?

Regé-Jean Page: Če je v filmu Dungeon Dragons kaj zelo dobro predstavljeno, je to iskanje plemena med izobčenci. Veste, gre za iskanje varnega prostora, kjer lahko postanete vedno bolj zvesti sami sebi med ljudmi, ki so to pripravljeni početi z vami. In to je, to film, ki se vas precej dotakne.

In če obrnemo vprašanje, kaj lahko gledalci pričakujejo od filma?

Regé-Jean Page: Ta film ima utripajoče srce, ki je nenehno v nevarnosti, da ga nekdo iztrga, v igri so resnični vložki. Pravi poudarek je na tistem pristnem ljubečem, rastočem potovanju. Mislim pa, da je vse to podkrepljeno z dejstvom, da si film dovoli, da se nekako nasmeji samemu sebi. Da se lahko smeji temu, kako absurdno je življenje, zlasti če ga napihnemo do takšnih razsežnosti, kot smo ga napihnili mi, do skrajnega konca.

Akcijska fantazijska avantura DUNGEONS & DRAGONS: ČAST MED TATOVI je v kinematografe prišla 30. MARCA 2023.