ISKANJE LAHKOTNOSTI

Ob milanskem tednu oblikovanja 2022 Hermès išče lahkotnost s štirimi prosojnimi instalacijami, predstavljenimi v prireditvenem prostoru La Pelota. S temi instalacijami se je oblikovalska ekipa poskušala poigrati z gravitacijo in svetlobo ter najti ravnovesje med barvo in materialom. Kljub ogromni velikosti njihovih lesenih okostij so strukture zaradi svojih edinstvenih polprozornih oblog videti mehke in občutljive.

  

Štirje arhitekturni volumni izžarevajo svetlobo in se pojavljajo na temnem ozadju. Tako pisani stolpi vzpodbujajo radovednost obiskovalcev, ki začutijo željo po odkrivanju, kaj je v notranjosti. Ob vstopu v majhne odprtine naletimo na različne gospodinjske predmete, od okrasnih kosov do stolov in jedilnega pribora, ki so natančno postavljeni, da iščejo “lahkost v oblikovanju predmeta”.

“Dojemanje stvaritev se spremeni, ko se svetloba poigrava nad njimi, ko so osvetljene od zadaj proti strukturam, od katerih je vsaka poetični kolos in sidrišče za te majhne čudeže ravnotežja.”

Štirje elementi, ki jih je oblikovala francoska blagovna znamka, obiskovalcem milanskega tedna oblikovanja 2022 predstavijo njene najnovejše stvaritve. Čeprav strukture spominjajo na vodne stolpe, še vedno ohranjajo svojo lahkotnost in elegantnost. Vsaka polprosojna papirnata obloga razkrije svoje edinstvene lesene vzorce, ki se poigravajo z geometrijo in izžarevajo lahkotnost. Domače zbirke, razstavljene v notranjosti, izgledajo kot diskretna preplet teksture, materiala, barve in preglednosti, ki vključuje edinstvena področja znanja. Serija vključuje predmete iz porcelana, usnjeno pohištvo in veliko kašmirja – enega izmed Hermèsovih najljubših materialov.