IONIQ, KO VOZILO POSTANE VAŠ DOM

LG Electronics (LG) in Hyundai Motor sta predstavila konceptno kabino IONIQ, ki združuje strokovno znanje obeh podjetij glede udobja in življenjskega sloga potrošnikov ter osebnih električnih vozil, da bi zagotovila koncept, ki v največji meri izkorišča bolj prostorno notranjost, ki jo omogočajo EV.

Kabina IONIQ Concept je opremljena s številnimi dodatki, zaradi katerih je ta prostor resnično dom, podoben tistemu, ki smo ga dejansko vajeni. Na primer, kavni aparat pripravi in postreže popolno skodelico za jutranjo pot, predel pod sedežem posuši in osveži mokre ali preznojene čevlje, poseben asistent med vožnjo poskrbi za urejena oblačila brez gub, med tem ko mini hladilnik pijače ohranja ohlajene za tiste vroče poletne vožnje.

Poleg udobja in praktičnosti je najbolj vpadljiva lastnost konceptne kabine IONIQ prilagodljiv OLED zaslon, ki pokriva večji del stropa v notranjosti vozila. Potniki zadaj lahko stopnjo ukrivljenosti zaslona prilagodijo z intuitivnimi gibi rok za optimalen kot gledanja. Velik 77-palčni zaslon OLED je mogoče razdeliti, da lahko oba zadnja potnika hkrati uživata v različnih vsebinah. Zvočniki v naslonih za glavo ustvarjajo osebno zvočno cono, ki ne vdira v osebni prostor drugega potnika.

A novost ni vidna le, če je potnik v vozilu. Ko je vozilo prazno, drsna naprava obriše tla, pobere drobtine in obriše polite tekočine. Hkrati UV LED luči zaživijo in razkužijo notranjost vozila vseh mikrobov in drugih mikroorganizmov.