INTENZIVNI IN ELEKTRIČNI KING KRULE

King Krule, genialni posebnež in glasnik nove generacije, je na razprodanem koncertu v Kinu Šiška leta 2018 navdušil vse prisotne. Pred nekaj dnevi je pri založbi XL Recordings izšel live album You Heat Me Up, You Cool Me Down, ki ga je pospremil tudi izid filma s koncertnimi posnetki iz zadnje evropske turneje.

Le nekaj tednov pred ‘lockdownom’ je King Krule nastopil na številnih odrih po Evropi, na turneji, ki je bila zaradi epidemije prekinjena, je predstavljal kritiško proslavljen tretji album Man Alive!, ki ga je posnel skupaj z dolgoletnim prijateljem in sodelavcem Reubenom Bastiennom – Lewisom v Amsterdamu in Parizu. Posnetki iz turneje pred svetovnim lockdownom so zdaj objavljeni v filmu, ki je pospremi izid live albuma.


You Heat Me Up, You Cool Me Down vsebuje 17 ‘live’ pesmi, ki predstavljajo umetnikov razpon skozi celotno njegovo diskografijo – na albumu bomo našli skladbe “Easy Easy,” “Baby Blue,” “Out Getting Ribs”…Poleg digitalnega izida bo 10. decembra izšel še album v vinilni obliki – ta izid bo natisnjen v omejenem, zbirateljskem številu, LP-ju bo dodan ekskluziven zine ter fotografije, ki jih je izbral Archy.

‘Ta album, ki je posnet v živo, je intenzivna, električna ter vsekakor neobičajna razstava vseh talentov, ki jih premore Archy Marshall v interpretaciji svojih pesmi na sceni.’ – PiTCHFORK

Poslušaj album in si oglej film: https://kingkrule.ffm.to/youheatmeup