INTEGRITETA V OBLIKOVANJU

Ballyjeva kolekcija pomlad/poletje 2022 z imenom Art of Utility na novo interpretira športna oblačila s svobodo gibanja in lahkotnostjo za prihodnost, v kateri je umetnost oblačenja sinonim za udobje in vsestranskost.

  

Prilagojena, sodobna kolekcija nas pripravi do tega, da za svojo omaro izberemo manj kosov višje kakovosti in jih nosimo na intuitiven ter naraven način, kar ustvarja močno in intimno povezavo med kosom oblačila in njegovim lastnikom. Oblačila z obsežnimi poigravanji s sorazmerjem in večplastnimi stili, kot so velike pletenine in usnjeni brezrokavniki v kombinaciji s hlačami, zagotavljajo udobje, toplo zaščito pred zunanjimi vplivi in občutek pripadnosti ne glede na situacijo. In kot se za znamko Bally spodobi, je v središču pozornosti vrhunska izdelava s prefinjenimi tehnikami in obrtniškimi detajli, vključno z usnjenimi dodatki in vzorci, zapletenim prešivanjem, diagonalnimi šivi in drugimi poudarki v večnamenskih modelih, od torb B-Chain do cokel.

Ballyjev nenehni dialog med inovacijami in tradicijo ohranja naravne procese ustvarjanja in izdelave pri življenju, seveda pa ima ob vsem tem trajnost ključno vlogo tudi v kolekciji S/S 2022. Povečanje števila materialov, kot so ekološke tkanine in usnjene alternative z Ballyjevega seznama prednostnih materialov, ki združujejo naravna, celulozna in sintetična vlakna, kaže na zavezanost bolj odgovornemu pridobivanju. Ta pristop se razteza skozi celoten proizvodni proces, od kmetovanja in predenja do barvanja. Na podlagi bolj ekološko ozaveščenih integracij v zadnjih dveh sezonah Art of Utility vsebuje naravna botanična barvila iz lesa, poleg preoblikovane tkanine, recikliranega bombaža in regeneriranega usnja.

Nova poenostavljena obutev vključuje uniseks mokasine s podrobnostmi 1851 in esencialne superge v rdeči barvi odtenka heritage. S/S 2022, ki črpa navdih iz delavskih oblačil, bodisi umetniške halje ali delovnih jopičev, spremeni navadno v izjemno in spoštuje vrednost ročno izdelanega. Arhitekturne silhuete v zemeljskih, nevtralnih tonih se dodatno prepletajo z motivi B-monograma, B-Wing in alpskih cvetlic, saj obsežna odličnost usnjarske umetnosti spominja na Ballyjeve švicarske stebre umetnosti, narave in oblikovanja.