INSTAGRAM OD SEDAJ ŠE BOLJ DOSTOPEN

Instagram je uvedel samodejne podnapise za videoposnetke v nenehnem prizadevanju za bolj dostopno vsebino. Od včeraj naprej bodo tako samodejni napisi privzeto vklopljeni, čeprav se lahko uporabniki še vedno odločijo za izklop funkcije. Funkcija je podobna samodejno ustvarjenim napisom TikToka, ki so bili predstavljeni lani aprila.

  

“Minilo je kar nekaj časa, vendar smo navdušeni, da delimo novo orodje, ki daje moč tistim v skupnostih gluhih in naglušnih,” je na Twitterju zapisal izvršni direktor Instagrama Adam Mosseri. “Videoposnetki na Instagramu bodo vsebovali samodejno ustvarjene napise, ki jih lahko izklopite ali vklopite.”

To bi znalo rešiti kar nekaj težav, saj so morali prej uporabniki, da bi bila ta dostopna gluhim in naglušnim uporabnikom, svoji vsebini v fazi urejanja dodati napise. Medtem so pri Instagramu sicer dejali, da umetna inteligenca, ki samodejno ustvari svoj napis, na začetku ne bo popolna, a se bo sčasoma še izboljševala.

Podjetje je za TechCrunch dejalo še, da bodo samodejno ustvarjeni napisi na voljo v 17 jezikih, vključno z Angleščino, Španščino, Portugalščino, Francoščino, Arabščino, Vietnamščino, Italijanščino, Nemščino, Turščino, Ruščino, Tajščino, Tagalog, Urdu, Malajščino, Hindujščino, Indonezijščino in Japonščino. Podpora za več jezikov bo kmalu uvedena.