INSAJDERI
  

Dobitnica dvaju Grammy nagrada u aktualnoj je kolekciji marke Pepe Jeans London naglasila je i svoj insajderski pogled i sustvaralaštvo s omiljenom markom urbane mode. A tko je to insajder u tom prekrasnom, poželjnom klubu u Londonu i diljem svijeta? Jesu li to radoznali ljudi, stvaraoci, nekonfliktni ljudi, revolucionari ili izazivači? Svatko između njih mogao bi se svrstati među one, kojima se odabrana glazba ljupke mlade djevojke tako jako sviđa, kao i brojni proizvodi marke Pepe Jeans London. Iako albanskih korijena, Dua Lipa se rodila i odrasla u Londonu. Slogani, zanimljivi motivi, različite boje i natpisi, sve to krasi kako njezinu glazbu, tako i aktualnu kolekciju, koju možete naći  i u lokalnim dućanima, ali i na internetu. Njeno ime znači ljubav i posebnu je ljubav satkala među brojnih obožavateljima kao i sa samom markom, koja se razvijala u dijelu Londona, gdje je odrastala i ona sama. Jedinstvena, drugačija i izuzetno popularna. Pepe Jeans konstanta je između mladih i mladih u srcu. Uđite i sami u njihov ili njezin klub obožavatelja.

Što vas je privuklo marki Pepe Jeans i zašto ste odlučili surađivati u kampanji? 

DUA LIPA: Pošto je riječ o Britanskoj marki i jer je sa svojim radom počela vrlo blizu mjesta gdje živim i gdje sam odrastala, istinski sam osjetila veliki afinitet prema tome što rade i stvaraju. Riječ je o dijelu Londona, koji meni jako puno znači.

Kako se osjećate kao novo lice kampanje marke Pepe Jeans? 

DUA LIPA: Velika mi je čast i jako sam oduševljena našom suradnjom. Jedva sam čekala da svi vide na čemu smo sve radili i kako smo zajedno stvorili vrhunski rezultat.

Opišite marku Pepe Jeans London u nekoliko riječi.

DUA LIPA: Autentična, zabavna, svježa, britanska i jako raznolika.

Kako je bilo stvarati novu kampanju Pepe Jeans London?  

DUA LIPA: Stvarala sam s jednim od mojih najdražih fotografa, Davidom Simsom, s kojim sam već jako dugo željela surađivati. On je izuzetan, jedinstven fotograf koji stvara u Londonu i znala sam da bi bio savršena osoba koja bi uhvatila moju viziju, onu koju sam željela. Istinski je bilo prekrasno napraviti ovako epski i svjež novi izgled aktualne kampanje marke Pepe Jeans.

Što vam se najviše sviđa u novoj kolekciji marke? Koji su vaši najdraži komadi garderobe u proljetno/ljetnoj liniji 2019 marke Pepe Jeans London? 

DUA LIPA: Opsjednuta sam džinsom! Posebice ovim s dvojnom upotrebljivošću iz same kampanje. Imam i par traperica Selvedge modela, koje su moje „it“ hlače u ovom razdoblju moga života.

Opišite vaš osobni stil oblačenja.

DUA LIPA: Eksperimentalan, šaren i jako zabavan.

Tko su vaše stilske ikone i koje su najviše utjecale na vas? 

DUA LIPA: Obožavam Kate Moss, Drew Barrymore i Naomi Campbell iz njenih devedesetih godina prošloga stoljeća.

Odrastali ste u Londonu, je li to imalo velik utjecaj na vas stil oblačenja? 

DUA LIPA: Apsolutno, kompletno nadahnuće koje sam dobivala tijekom odrastanja u Londonu davalo mi je i malo onog hoda po rubu i po pitanju stila oblačenja. Mislim da svatko ima pomalo svoju ideju o tome što točno znači londonski stil oblačenja, da je posve drugačiji od pariškog ili milanskog. Što znam, u nama ima nečeg drskijeg, hrabrijeg.

Kakvi so vaši rastrgani komadi džinsa?

DUA LIPA: Obožavam džins u svim oblicima, ali i u svim bojama.

Tko su bili inspiratori vaše glazbe za vrijeme vašega odrastanja? 

DUA LIPA: Tada su to bile pjevačice Pink, Nelly Furtado i Alicia Keys.

Tko vas u glazbi oduševljava danas?

DUA LIPA: Danas su to El Antiguo Outkast i Daft Punk.

Vaša glazba utječe i na to što nosite tijekom nastupa na glavnoj bini?

DUA LIPA: Da, svakako, volim se obući u to što imam na sebi na bini, čini mi se da je to produžetak moga stvaralaštva.

Izuzetno uspješna glazbena zvijezda ste prema svjetskim mjerilima, kako uspijevate uravnotežiti svoj profesionalni rad i obiteljski život?

DUA LIPA: Kada god imam slobodan trenutak na rasporedu, pokušavam ga provesti sa svojim prijateljima i obitelji. Svaki dan pokušam naći vrijeme da uradim nekoliko tjelesnih vježbi i očistim svoje misli i glavu.

Velika ste inspiracija i mladoj generaciji, vaš je digitalni utjecaj ogroman i raste iz dana u dan – kako vam to uspijeva? Što mislite, koja je ona prava ravnoteža u bavljenju s društvenim medijima? 

DUA LIPA: Mislim da sam uvijek bila izuzetno iskrena, stvarno izuzetno, na društvenim medijima, a što je jako važno u odnosu na to da ljudi istinski žele razumjeti kakva sam i kako mi je. Osobno pokušavam naći balans u korištenju platformi i priči o stvarima koje su mi važne te ih posredujem i svojim obožavateljima. Ujedno mi se čini jako važno što sam ograničila vrijeme koje provodim na internetu, pa živim u sadašnjosti i ne dozvoljavam da bi druga mišljenja utjecala na moj život, naročito ona s negativnim predznakom. Na internetu može biti puno negativnosti i morate naći način da vas sve to ne razočara i ne ometa vašu kreativnost.