IN POTEM NI BILO NIKOGAR VEČ…

Ko je civilizacija na robu svetovne vojne, deset popolnih tujcev prepričajo, da se umaknejo iz svojih težavnih življenj na otok Soldier (otok Vojak), izoliran otok blizu angleške obale Devon. Odrezani od kopnega zaradi strašnih neviht in ob skrivnostno izginulih domačinih, začnejo gostje, vsak s svojo skrivnostjo umirati eden za drugim – v skladu z otroško pesmijo »Deset malih vojakov«.

  

In potem ni bilo nikogar več, je vznemirljiva drama v dveh delih z zvezdniško zasedbo, ki bo premierno prikazana v dveh zaporednih avgustovskih večerih ob 21.00 na programu Epic Drama, in sicer v soboto 6. 8. in nedeljo 7. 8.

Nepremišljeni playboy. Pokvarjeni sodnik. Živčni poslovnež. Nesrečni zdravnik z ulice Harley Street. Bogaboječa stara devica. Skrivnostna guvernanta. General, ki je obremenjen s krivdo. Neusmiljeni plačanec. Dva živčna služabnika. Deset tujcev se znajde odrezanih od civilizacije, gostiteljev, gospoda in gospe U. N. Owen, pa ni videti nikjer v bližini. Vsak od prišlekov je na podlagi gramofonskega posnetka obtožen edinstvenih in groznih zločinov, ki so natančno določeni po urniku, po večerji  pa sledijo obtožnice. Ko se gostje začnejo zavedati, da se niti eden od njih ni ozrl na pogrešanega Owena, postane pravi razlog za njihovo prisotnost na otoku grozljivo jasen: usmrčeni bodo eden za drugim.

Medtem ko dnevi na otoku tečejo, v samotni graščini njihov nevidni sovražnik zmanjšuje število gostov – na sedem, na šest, na pet … In zdi se, da se vse odvija po scenariju zlovešče otroške pesmi Deset malih vojakov – besedilo katere visi v vsaki sobi. In ko se možnosti za njihovo preživetje zmanjšujejo, se medsebojni sum gostov prelevi v občutek kolektivne pogube. Prisotnega ni nobenega detektiva, ki bi jim rešil življenja in identificiral zlikovca – imajo le drug drugega, a zaupanje med njimi jenja. Ko se noč spet bliža, se mora vsak gost soočiti z najtemnejšimi dejstvi iz svoje preteklosti, kajti maščevanje je blizu.

Ko jih ostane le še pol od prvotne zasedbe, je po novem umoru skoraj vse upanje na preživetje jalovo in nadaljnje strašno nasilje gotovo sledi. Njihov občutek strahu premaga potreba po bakanalijah – zadnji up, ki ga potencira spolna napetost – preden se pojavi U. N. Owen, kdor koli že to je, da bi jih pokončal.

Toda vrhunec Owenovih umorov se izkaže za veliko bolj nenavadnega, kot bi ga kdorkoli od njih pričakoval. V Londonu detektiva Maine in Pinnock sledita istemu psihopatu – je možno, da razrešita uganko in prideta na otok, preden morilec dokonča svojo nalogo? Ali pa se bodo dogodki na otoku izkazali za najpopolnejšo morilsko skrivnost, ki so si jo kdaj izmislili po pravilih rime Deset malih vojakov … in potem ni bilo nikogar več.