IMATE RADI TEMO?

Švicarska blagovna znamka H. Moser & Cie in The Armoury sta sodelovala pri lansiranju omejene serije dveh časomerov, ki ju je navdihnil sončni mrk.

  

Dve 38 milimetrski uri iz nerjavečega jekla krasijo številčnice Vantablack, ki absorbirajo 99,965 % vse svetlobe in predsatvljajo senco lune, ko ta leži pred soncem med sončnim mrkom. Obe različici se sicer razlikujeta po notranjih okvirjih iz poliranega jekla ali 5N rdečega zlata, ki odraža moč sončne korone.

»Ko sva se z Edouardom [Meylan, izvršnim direktorjem H. Moser & Cie] prvič začela pogovarjati o ideji, da bi skupaj izdelala uro, je bila moja glavna zahteva, da je majhna,« pravi Mark Cho, soustanovitelj The Armoury. “Všeč so mi ure, ki so diskretne, vendar razkrivajo globljo kompleksnost, če jim posvetite nekaj pozornosti.”

Medtem ko je številčnica Vantablack odeta v minimalizem, dizajn – navdihnjen z žepnimi urami – kategorizirajo pikasti markerji, Breguetovi kazalci in sekundni števec ob šesti uri, ki se ujemajo s kovino, uporabljeno na notranjem okvirju. Notranjost poganja ročno navijajoč se 2,5Hz kaliber HMC 327.

Ure The Armoury by H.Moser & Cie. Total Eclipse so omejene na 28 kosov v vsaki različici in so predstavljene z žepnim robčkom, zasnovanim za projekt.