ILUSTRACIJA JE LAHKO TUDI DARILO

3. decembrski sejem ilustracije se odpre v torek, 3. 12., ob 17.00, za muziko pa bo skrbel DJ Borka. Pridite pozdravit izjemno domačo ustvarjalnost!

S sejmom ilustracije letos organizator že peto leto zapored prinaša na ogled in v nakup ilustracije najvidnejših domačih avtoric in avtorjev, tako originale kot printe, z okvirji in brez njih. Z umeščenostjo sejma v praznični mesec tudi opominjajo, da je ilustracija sijajno darilo, ki se v različnih barvah, oblikah in formatih lepo poda številnim prostorom in priložnostim. Ilustracije najdemo tudi v knjižnih izdajah in izbrane bodo na voljo na sejmu.

Na 84 kvadratnih metrih galerije bodo letos na ogled dela 29 ilustratork in ilustratorjev tako starejše kot mlajše generacije, med njimi tudi ilustracije pokojne velikanke Marije Lucije Stupice.

AVTORICE in AVTORJI

Marta Bartolj, Nenad Cizl, Zvonko Čoh, Bojana Dimitrovski, Tina Dobrajc, Ančka Gošnik Godec, Marjanca Jemec Božič, Zala Kalan, Anka Kočevar, Marjan Manček, Ana Maraž, Matija Medved, Teja Milavec, Eva Mlinar, Maša P. Žmitek, Andreja Peklar, Maja Poljanc, Maruša Račič, Liana Saje Wang, Luka Seme, Tanja Semion, Hana Stupica, Marlenka Stupica, Peter Škerl, Nina Štajner, Nina Urh, Meta Wraber, Ana Zavadlav

SPREMLJEVALNI DOGODKI 

SEJEMSKI DAN Z ILUSTRATORJI

Sobota, 14. 12. (12.00–18.00)

Osebni stik avtorja z obiskovalci in druženje med avtorji – oboje je pomembno. Ilustratorke in ilustratorji bodo z nami preživeli eno celo sejemsko soboto. Pridi jih spoznat!

NEDELJSKI OTROŠKI PROGRAM NEDELCE

1.12. ob 11.00 / 3+, Varuška za medvedke

Preprosta živalska ljudska pravljica, pospremljena z nežnimi uspavankami, je primerna tudi za najmlajše, ki šele vstopajo v svet zgodb. Priredba in pripoved: Špela Frlic, vokal in harfa: Zvezdana Novaković, izdelava papirnatih živali: Marija Prelog.

Vstopnica: 5 EUR

8.12. ob 11.00 / 4+, Pesmi muce potovke

Pod naslovom Pesmi muce potovke so pravkar izšle zbrane pesmi za otroke Svetlane Makarovič. Z novimi ilustracijami jih je pospremilo 31 slovenskih ilustratork in ilustratorjev. Vabimo na veselo druženje z njimi.

V sodelovanju z založbo Sanje. Brezplačno.

15.12. ob 11.00 / 4+, Slovaške pravljice in obisk Dedka Mraza

Pripovedovalka Katja Preša prinaša izbor zabavnih slovaških pravljic. Poslušali jih bomo ob  projekciji prelepih ilustracij Bojane Dimitrovski. Katja tako dobro pripoveduje, da pride poslušat tudi Dedek Mraz.

V sodelovanju z založbo Sodobnost International.

Vstopnica: 5 EUR

22.12. ob 11.00 / 3+, Hiša zgodb

Pri vhodu vzemite zemljevid hiše in se odpravite na raziskovanje 300 let stare Vodnikove domačije. V skritih kotičkih vas z zgodbami, podobami in igrami pričakujejo pripovedovalke in ilustratorke.

Vstopnica: 5 EUR

ODPRTO

Torek–sobota: 10.00–19.00 / Nedelja: 10.00–14.00

Zaprto ob ponedeljkih ter 25. in 26. decembra.

24. 12. bo sejem odprt do 15. ure.