IGRE SO TUDI POUČNE

Latitude, zagonsko podjetje, ki stoji za besedilno igro AI Dungeon, se širi v novo platformo za igre z umetno inteligenco, imenovano Voyage.

  

Podjetje je namreč objavilo zaprto beta različico in odprlo čakalni seznam za trenutne uporabnike AI Dungeon. To je naslednji korak za podjetje, ki je začelo z univerzitetnim projektom hackathona, vendar na koncu upa, da bo pomagalo drugim ljudem ustvariti lastne igre z uporabo usposobljenih modelov AI. AI Dungeon, ki se je začel kot AI Dungeon 2 leta 2019, poganjata algoritma za generiranje besedil GPT-2 in GPT-3 OpenAI. Za začetek ustvarite nekaj uvodnega besedila ali napišete svojo pustolovsko zgodbo, nato pa lahko vnesete kateri koli ukaz in skrbnik virtualne igre v slogu Dungeons & Dragons bo improviziral besedilo, ki opisuje izid. Vse skupaj je zelo čudno in zabavno, a bolj kot na tradicionalno igro spominja na interaktivno tehnologijo za razvoj leposlovja. No, na drugi strani novi Voyage ponuja bolj strukturirane igre. Obstaja eksperiment, ki ga je navdihnil Reigns, imenovan Srednjeveški problemi, kjer ste vladar kraljestva in vnašate besedilne ukaze za svoje svetovalce, nato pa pridete do rezultata, ki se odraža v ocenah uspeha.

Še vedno je zelo podoben AI Dungeon, vendar z bolj jasnim okvirom za to, kar naj bi počeli, in sistemom za ocenjevanje uspeha – čeprav se zdi ta sistem precej prizanesljiv in več kot nekoliko naključen.