ID. 2ALL CONCEPT CAR, PRIHODNOST DOSTOPNE MOBILNOSTI

Znamka Volkswagen nadaljuje zgodbo o uspehu svojih kompaktnih avtomobilov v dobi električne mobilnosti in ponuja prvi vpogled v povsem električni Volkswagen, ki bo stal manj kot 25.000 evrov z ID. 2all concept car. Začetna dejstva: pogon na sprednja kolesa, doseg do 450 km, inovativne tehnološke funkcije, kot so Travel Assist, IQ.LIGHT ali načrtovalnik poti za električna vozila in nov Volkswagnov oblikovalski jezik. Serijska različica bo temeljila na platformi MEB Entry in je eden od desetih novih električnih modelov, ki jih bo Volkswagen lansiral do leta 2026.

  

Thomas Schäfer, izvršni direktor znamke Volkswagen: “Preobrazba podjetja poteka hitro in temeljito – in ima jasen cilj: Volks­wagen naj postane znamka, ki jo bodo ljudje imeli resnično radi. ID. 2all kaže, v katero smer želimo razvijati znamko: mora biti blizu strankam ter se ponašati z vrhunsko tehnologijo in odličnim dizajnom. Povečujemo hitrost preobrazbe, da bi e-mobilnost naredili dostopno širokemu krogu ljudi.”

Imelda Labbé, članica uprave znamke, direktorica prodaje, marketinga in poprodaje: “Tipične VW-jeve odlike prenašamo v novi svet mobilnosti: vrhunsko kakovost izdelave, prepričljivo programsko opremo in digitalne storitve z resnično dodano vrednostjo. Pri tem imamo vedno v mislih potrebe in zahteve naših strank.”

ID. 2all bo razvit na osnovi najnovejše razvojne stopnje modularne platforme za električna vozila (MEB). Z izpopolnjeno platformo MEB Entry bo v ID. 2all realizirana posebej učinkovita tehnologija pogona, baterije in polnjenja. Vozilo ima elektromotor z močjo 166 kW/226 KM in ima po kriterijih WLTP izračunani doseg do 450 kilometrov.

Oblikovna zasnova zunanjosti: simpatičen obraz, veliko dinamike in nova oblika C-stebričkov

Eden od elementov novega oblikovalskega sloga je oblika C-stebrička, ki je bila zasnovana za prvi Golf. ID. 2all je prvi Volkswagen z novo interpretacijo te oblikovne prvine. Druge oblikovne značilnosti študije: karoserija, ki jasno in trdno stoji na kolesih, simpatičen obraz, izrazita doza dinamičnosti in brezčasna eleganca.

Oblikovna zasnova notranjosti: prostorna, visoka kakovost izdelave, intuitivno upravljanje

Tudi v notranjosti je v ospredju jasen dizajn, ki ga odlikujejo visoka kakovost izdelave, intuitiven infotainment sistem s klasičnim uravnavanjem glasnosti in ločena upravljalna plošča za klimatsko napravo. Prtljažna prostornina meri od 490 do 1.330 litrov in presega vozila višjih razredov.

Pospešena e-ofenziva: deset novih e-modelov do leta 2026

Serijska različica modela ID. 2all je eden od desetih novih električnih modelov, ki jih bo VW predstavil do leta 2026. Že v letošnjem letu bodo na trg prišli novi ID.3, ID. Buzz z dolgo medosno razdaljo in limuzina ID.7. Leta 2026 bo na voljo električni kompaktni SUV, VW pa kljub vsem izzivom pripravlja tudi e-avtomobil za manj kot 20.000 evrov. Avtomobilski proizvajalec bo tako v primerjavi s tekmeci imel najširšo ponudbo e-avtomobilov, njegov cilj pa je 80-odstotni delež e-avtomobilov v Evropi. Do zdaj je znamka Volkswagen računala s 70-odstotnim deležem.