HUMMERJEVA MOBILNOST PRIHODNOSTI

Dolgotrajnega čakanja na GMC Hummer EV SUV je skoraj konec. SUV obliko zelo priljubljenega električnega vozila proizvajalca avtomobilov iz Detroita so začeli izdelovati v ponedeljek v njegovi tovarni Factory Zero, skoraj tri leta po tem, ko so ga prvič razkrili.

  

Prvi izdelani primerki bodo del razprodane serije 1, ki naj bi se ponosnim lastnikom rezervacij začela dostavljati pozneje v tem četrtletju. V ponedeljek je novico sicer prvi uradno objavil svetovni podpredsednik znamke Duncan Aldred. Po navedbah slednjega, ima podjetje trenutno v fazi prednaročil na seznamu 90.000 Hummerjev, kar lahko pojasni, zakaj je konec lanskega leta podjetje prenehalo sprejemati naročila za izjemno priljubljeno električno vozilo. Zaostanek pri izdelavi naj bi bil enakomerno razdeljen med SUV in poltovornjake, tovarna Factory Zero pa bo izdelovala tako Hummer EV kot tudi prihajajočo izvedbo Sierra EV Denali.

Hummer EV SUV je sicer zverina na baterije z nekoliko drugačno zasnovo kot njegov brat. Edition 1 je zgrajen na GM-ovi platformi Ultium in bo imel pogon s tremi motorji (eden spredaj, dva zadaj), ki bo na svoja štiri kolesa zagotavljal 830 konjskih moči. Kljub svoji velikosti bo EV lahko pospešil od 0 do 100 km/h v 3,5 sekunde, ko je aktiviran način “Watts to Freedom”. GMC hkrati trdi, da bo imel doseg do 480 km in hitro polnjenje. Tako kot SUT Edition 1 je na voljo samo v eni barvi: Moonshot Green Matte.

Osnovna različica

Po Edition 1 bo Hummer EV SUV na voljo v dveh različicah. “Vstopni” EV2 bo ponujal dvomotorni motor s 625 KM, medtem ko si bo EV2X lastil enak trimotorni pogon kot Edition 1 z 830 KM.

Naročila za obe različici Hummerja EV ostajajo zaprta, vendar se pričakuje, da se bo to spremenilo, ko podjetju uspe dostaviti zaostale rezervacije.