Classic Fusion Chronograph Shepard Fairey

HUBLOT IN CLASSIC FUSION CHRONOGRAPH SHEPARD FAIREY

V luči drugega sodelovanja med švicarsko urarsko hišo in briljantnim ameriškim umetnikom Shepardom Faireyjem Hublot predstavlja časomer Classic Fusion Chronograph Shepard Fairey. Gre za pravo titanovo skulpturo na zapestju, ki simbolizira naravne življenjske cikle in simbiozo med različnimi kulturami.

Hublot seveda tudi z novim sodelovanjem ostaja zvest svojemu geslu “Bodi prvi, bodi edinstven, bodi drugačen”, zaradi katerega še dodatno poglablja svojo zavezanost programu “Hublot ljubi umetnost”. Po razkritju novih sodelovanj z umetnikoma Takashijem Murakamo in Richardom Orlinskim, tako Hublot predstavlja svoj tretji umetniški časomer leta, Classic Fusion Chronograph Shepard Fairey. Kot že ime pove, ga je oblikoval ameriški umetnik Shepard Fairey, slikar, grafični oblikovalec, DJ, ilustrator, ulični umetnik, rolkar in ustanovitelj podjetja OBEY Clothing. Fairey – znan tudi pod psevdonimom Obey – je verjetno najbolj politično vpliven umetnik svoje generacije.

Hublot in Shepard Fairey sta si za osnovo svojega že drugega sodelovanja izbrala uro iz kolekcije Classic Fusion. Na tem časomeru se je ameriški umetnik, ki je močno sodeloval pri projektu, odločil uporabiti element, ki simbolizira mandalo, okrasni simbol, katerega izvor lahko istočasno izsledimo v več kulturah po vsem planetu. Mandala predstavlja harmonijo, življenjski cikel in prvine ter dragoceno naravo časa v mislih. Vzorec je brušen in vgraviran v titan, material, uporabljen za izdelavo okvirja in ohišja s premerom 45 mm. Ta vzorec se nadaljuje na številčnici, ki je bila fino obrezana tako, da razkrije gibanje samonavijajočega se kalibra HUB1155 z rezervo moči 42 ur. Na sredini kazalci prikazujejo Faireyjevo podpisno oznako “Star Gear”.