HUAWEI, NARAVA IN INŽENIRJI

Evolucija pametnih telefonov je v osnovi enosmerna, saj pametne tehnologije vse bolj prevladujejo. Huaweieva družina naprav »P« ne pomeni le izboljšave, ampak revolucijo, ki jo simbolizirajo štiri zadnje kamere. Najbolj pomembno pa je, da je briljantna optika kamer harmonično kombinirana s praktičnostjo uporabe ter sodobno obliko.
  

Pametni telefoni niso niti malo podobni mobilnikom izpred desetletja, napravam z mikrofonom, zvočnikom, tipkami in anteno. Že dolgo jih tudi ne uporabljamo več samo za telefonske pogovore. Opredeljujejo jih zasloni, ki so iz leta v leto vse večji in z vse bolj ozkimi robovi. Zaslon pametnega telefona Huawei P30 Pro je skoraj dosegel popolnost, saj spredaj nima niti odprtine za zvočnik. Huaweieva akustična zaslonska tehnologija pa ne zagotavlja le udobja, ker se prilagaja hrupu okolice, več svobode daje tudi oblikovalcem. Zaradi nje je lahko zgornji rob tanjši. Najbolj impresivno pa je raztezanje in upogibanje zaslona ob straneh. Zahvaljujoč upogljivi tehnologiji OLED je kot velik zaslon brez »okvirja«, z naravno in ergonomsko obliko, ki je videti, kot bi jo desetletja oblikoval puščavski veter ali voda gorskega potoka. Huaweievi inženirji so se potrudili ujeti kanček genialnosti narave, preproste in nežne forme z neskončno vsebine.

Inovativna glavna kamera pametnega telefona Huawei P30 Pro je opremljena s tipalom SuperSpectrum, optično stabilizacijo slike, svetlima objektivoma (f/1.8 oziroma f/1.6), za fotografiranje tudi v ne najbolj idealnih svetlobnih razmerah. Tudi v popolni temi. Kjer drugi pametni telefoni vidijo le temo, obrise in sence, posname jasne fotografije. Skrivnost je v tipalu, lečah in filtru. Tipalo ima namreč popolnoma nov barvni filter, ki blokira manj svetlobe, zato ga doseže tudi do 40 odtokov več. Poleg tega je občutljivost ISO dosegla 409600. To pa ni zgolj dodelava, izpopolnjevanje tehnologij, temveč revolucija v digitalni fotografiji. Tehnološki preboj je tudi 5-kratna optična povečava. Huaweievi inženirji so našli način, kako zaobiti zakone fizike in namestiti zmogljiv teleobjektiv v tanko ohišje. Uporabili so periskop s prizmo, ki svetlobo upogne za 90 stopinj, zato so leče objektiva v ohišje vgradili vodoravno. Kot da 5-kratna optična povečava ne bi bila dovolj, Huawei P30 Pro podpira tudi 10-kratno hibridno povečavo, ki ohranja barve, podrobnosti in kontrast ter 50-kratno digitalno z minimalnimi izgubami na kakovosti fotografije.