HONDA + GENERAL MOTORS = PRIHODNOST

V luči nadaljevanja svojega dolgoletnega partnerstva sta General Motors in Honda objavila načrte za skupni razvoj električnih vozil za množično proizvodnjo do leta 2027.

  

Celotno objavo si lahko preberete na spodnji povezavi:

Kot bi pričakovali, se bodo novi načrti zanašali na skupno infrastrukturo EV, ki bo uporabljala skupno arhitekturo, zgrajeno okoli trenutnih baterij Ultium GM. Podjetji nameravata proizvajati EV v vseh sektorjih, posebej pa sta omenili tudi kompaktne križance, ki so po njunih besedah ​​največja avtomobilska kategorija na trgu, saj vsako leto prodajo več kot 13 milijonov avtomobilov.

“GM in Honda bosta delila naše najboljše tehnologije, načrte in proizvodne strategije za zagotavljanje cenovno dostopnih in zaželenih električnih vozil v svetovnem merilu, vključno z našimi ključnimi trgi v Severni Ameriki, Južni Ameriki in na Kitajskem,” je v izjavi zapisala izvršna direktorica in predsednica GM Mary Barra. »To je ključni korak za uresničitev naše zaveze, da do leta 2040 dosežemo ogljično nevtralnost v naših globalnih modelih in operacijah ter odpravimo emisije iz izpušnih cevi iz lahkih tovornih vozil v ZDA do leta 2035. S skupnim delom bomo ljudi po vsem svetu v EV-je posedli hitreje, kot bi lahko katero koli podjetje doseglo samo.

Poleg standardizacije opreme in razvojnih procesov obe podjetji iščeta tudi nadaljnjo razpravo o morebitnem sodelovanju pri oblikovanju in izdelavi lastnih baterij, kar bo znatno zmanjšalo stroške, kar bo pomenilo bolj “cenovno ugodne” EV za potrošnike.