HITROST, ODZIVNOST IN VSE KAR SODI ZRAVEN

Pred dnevi smo v našem uredništvu že pisali o najnovejšem dodatku družini Xiaomi, seriji Xiaomi 12, ki besedi vrhunsko doda nov pomen. Serijo sestavljajo trije vodilni pametni telefoni Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 in Xiaomi 12X, piko na i kolekciji pa predstavljata serija ur Xiaomi Watch S1 ter slušalke Xiaomi Buds 3T Pro in Xiaomi Buds 3.

  

Več o najnovejših modelih si lahko preberete v spodnjem članku, hkrati pa vas vabimo k prebiranju kratkega intervjuja z Davidom Urankarjem, modernim in tehnološko osveščenim moškim, ki že kar nekaj časa s ponosom uporablja naprave znamke Xiaomi. David se je med pogovorom dotaknil svojih izkušenj z uporabo novih naprav, beseda pa je tekla tudi o tem, kako so mu pametni telefoni tehnološkega giganta prišli prav tudi med snemanjem televizijskih vsebin…

KAJ SI O NOVEM TELEFONU MISLI DAVID URANKAR, AMBASADOR ZNAMKE XIAOMI?

S čim te je telefon najprej navdušil, ko si ga vzel v roke?

David Urankar: Zelo všeč mi je velik zaslon, ki gre čez celotno sprednjo stran telefona. Pa hitrost in intuitivnost, super kamera in hitro polnjenje.

Kaj opažaš pri zaslonu. Se ti zdi slika ostrejša?

David Urankar: Slika in zvok sta vrhuska. Kot ustvarjalcu televizijskih vsebin in dejstvu, da sem zelo aktiven tudi na družbenih omrežjih, mi je ekran, z vsemi karakteristikami, zelo pomemben. Tudi na poti z veseljem kdaj pogledam kakšno serijo ali odigram videoigro. Tu se izkažeta dober procesor in zaslon.

V rokah si imel že kar nekaj Xiaomijev. Kakšen pa se ti zdi njegov ikonični design, predvsem Xiaomijev 12 Pro? Kaj na dizajnu ti je še posebej všeč?

David Urankar: Že pri predhodniku, 11T, se spomnim, da mi je bil všeč velik zaslon in eleganten design. 

Katero njegovo prednost bi še izpostavil? Kaj te je kot tehnološkega navdušenca še pritegnilo pri njem?

David Urankar: Predvsem so me instantno navdušili hitrost, odzivnost in hitrost polnjenja. In intuitivna, uporabniku prijazna uporaba.

So tvoji posnetki s Xiaomijem drugačni?

David Urankar: Fotografije in videoposnetki so res na visokem nivoju. Kamera lahko snema v 8k kvaliteti in se je že zgodilo, da smo posnetke s telefona uporabili celo v televizijski oddaji. Včasih nimaš pri sebi snemalca in zelo priročno je, ko lahko hitro in kvalitetno zajameš vsebino kar sam. Tudi na potovanjih se super obnese. Ko gremo na pot z otrokoma, ob vseh stvareh, ni prostora še za profesionalni fotoaparat, ki ga 12 pro v veliki meri nadomesti. Presenečen sem tudi, kako se z vsako generacijo nadgradi nočni način slikanja. 

Si neprestano v pogonu, v gibanju. Kako pomembno je zate, da se telefon hitro napolni?

David Urankar: Včasih sem telefon polnil ponoči, malo za šalo, malo zares, skoraj celo noč. To, da se telefon od 0-100% napolni v 20 minutah je zame izjemnega pomena. Še zlasti na celodnevnih snemanjih, ko vmes preverjam informacije, fotkam in snemam. Poleg tega pa je zaslon veliko časa prižgan in na njem scenarij in teksti.

Si kdaj štopal, koliko časa zares potrebuje, da se napolni? Menda prej kot v eni uri 😊

David Urankar: Po pravici, štopal res nisem, a se je zadnjič napolnil med zadnjo četrtino tekme NBA :D

Katerega dela dneva ne moreš preživeti brez telefona?

David Urankar: Uf, težko vprašanje. Najbolj mi prav pride zjutraj, ko pogledam maile, koledar in dnevne zadolžitve oz. stvari, ki jih moram tisti dan storiti.

Katera njegova funkcionalnost / zmogljivost ti je najbolj pri srcu / pisana na kožo?

David Urankar: Kamere in vse, kar je povezano z njimi. Predvsem hitrost in kvaliteta v kombinaciji z velikim pomnilnikom.

Dokončaj stavek: če bi za dva dni ostal brez telefona, bi najbolj pogrešal …

David Urankar: Budilko (smeh).

Pika na i, fantastično darilo ob nakupu novega telefona Xiaomi 12

Od 1. do 10. aprila 2022 poteka posebna akcija pri nakupu pametnega telefona. V AKCIJSKI PONUDBI ob nakupu telefona Xiaomi 12 Pro in Xiaomi 12 dobite uro Xiaomi S1 Watch Active, nakup telefona Xiaomi 12X pa vam do 10. aprila prinese slušalke Xiaomi Buds 3.