GUCCI IMA NOVEGA KREATIVNEGA DIREKTORJA, TO JE SABATO DE SARNO

Sabato De Sarno je bil izbra kot novi kreativni direktor Guccija. De Sarno bo prevzel Guccijevo estetsko vizijo v ženskih in moških kategorijah, pa tudi pri modnih dodatkih, usnju in izdelkih za dom, je italijanska znamka v soboto objavila na svojem Instagramu.

  

O svoji novi službi se je oblikovalec prav tako oglasil na družbenem omrežju Instagram.

De Sarno je ob svojo fotografijo, ki je prejela pohvale poznavalcev, kot so Zendaya, Giovanna Engelbert, Bryanboy ter Inez in Vinoodh, napisal: “Srečen sem, počaščen, ganjen in navdušen.”

Dejansko pa bo De Sarno vodil Gucci z bogatimi izkušnjami. Preden se je pridružil Gucciju, je bil oblikovalec od leta 2009 zaposlen pri Valentinu, kjer se je prebil od moških in ženskih pletenin do mesta direktorja moške in ženske mode. Pred tem je bil tudi oblikovalec pri Dolce & Gabbana, proizvajalcu kašmirja Annapurna S.p.A. in Pradi. Po Alessandru Micheleju, Fridi Giannini in Tomu Fordu bo četrti kreativni direktor, ki ni član družine Gucci, v zgodovini znamke.

Izvršni direktor Guccija Marco Bizzarri je v izjavi dejal: “Vesel sem, da se bo Sabato pridružil Gucciju kot novi kreativni direktor hiše in zzasedel eno najmočnejših delovnih mest v luksuznem sektorju. Ker je sodeloval z nekaterimi najprestižnejšimi italijanskimi luksuznimi modnimi podjetji, zagotavlja bogastvo ustreznega strokovnega znanja in prepričan sem, da bo Sabato vodil naše kreativne ekipe z edinstveno vizijo, ki bo pomagala napisati to vznemirljivo prihodnje poglavje. Verjamem, da bo ob tem ohranil modno avtoriteto hiše z izkoriščanjem njene bogate tradicije zahvaljujoč svojemu globokemu razumevanju in ljubezni do Guccijeve zapuščine.”

Kolekcija Gucci za pomlad 2024, ki bo septembra prikazana na milanskem tednu mode, bo De Sarnova debitantska linija v podjetju. Pred tem je bil Michele, ki je podjetje zapustil novembra 2022, zadolžen za ustvarjalno vodenje Guccija od leta 2015 do 2022. Več o njegovem delu si lahko preberete na spodnji povezavi.