GIVENCHYJEVA DRUŽBA SE ZNA ZABAVATI!

V sredo 19.4.2023 smo bili v zagrebški galeriji Kranjčar ob prisotnosti medijev in številnih gentlemanov iz družabnega življenja priča predstavitvi nove dišave modne hiše Givenchy z imenom Gentleman Society.

  

Čudovitega predstavitvenega dogodka so se poleg gostov s področja bivše skupne države udeležili številni znani Slovenci, med njimi Mike in Jasna Vale, glavni in odgovorni urednik revije DAVID, za moške s STILOM Dejan David Kemperl, radijski voditelj David Amaro, pevec in maneken Matjaž Kumelj, modni oblikovalec Milan Gačanovič – Gacho in številni drugi … na predstavitvi v Galeriji Kranjčar sta sicer svoj “skate performans” izvedla tudi brata Ernest in Marino Mazarekić, spretnost izdelave grafitov pa je prikazal priznani hrvaški grafitar Krešimir Golubić – Leon GSK. Obraz dišave je umetnik samouk, karizmatični Benjamina Clementina, ki navdušuje s svojo življenjsko zgodbo in uteleša Givenchyjevo novo džentelmensko držo.

D

Beseda “gentleman” je del Givenchyjeve zgodovine že od leta 1975, ko je nastala legendarna dišava Gentleman, a časi se spreminjajo, zato je izraz gentleman dobil nov pomen. Givenchy si jih danes predstavlja zbrane v sodobni družbi Gentleman Society, skupnosti, ki odraža večplastno moškost, ki razmišlja odločno in napredno. Socialne veščine in nenavaden odnos članov te skupnosti, ne glede na njihovo ozadje in zgodbo, so navdihnili dišavo, ki odpira vrata Gentleman Society vsem, ki se identificirajo s takšnim pogledom na svet.

V kontekstu tega sodobnega pogleda na gentlemana sta si ustvarjalki dišave Maia Lernout in Karine Dubreuil zamislili nenavadno dišavo, ki temelji na najkakovostnejših sestavinah, izbranih zaradi njihovih edinstvenih dišavnih lastnosti in dolgoživosti, zato Gentleman Society nosi ekskluzivno kombinacijo cvetlično-lesne dvojnosti, aromatični vonj pa pušča nepozabno dišečo sled. Borove jagode iz Hrvaške se prepletajo s kardamomom iz Gvatemale, note evropskega žajblja dodajo zeliščne aromatične note in odprejo pot do osrčja dišave, absolut narcis, ki se predeluje v svetovni prestolnici dišav Grasse, svoje zelene živalske tone meša z pudrasto mošusnim vonjem irisa iz Maroka. Obogatena je z lesnimi notami cedre iz Himalaje in sandalovine iz Avstralije ter kvartetom vetiverjev različnih izvorov in ekstrakcij. Esenca vetiverja z Madagaskarja prinaša dimljeno in praženo, skoraj slano noto, vetiver iz Urugvaja pa intenzivno balzamično esenco kakava. Vetiver s Haitija se predstavlja z veselim, živahnim vonjem zelene v kombinaciji lesnih in lešnikovih not, dopolnjeni s kremasto sandalovino, ambroksanom in absolutno vaniljo z Madagaskarja pa ustvarijo toplo, opojno osnovo popolnoma usklajene čutnosti. Ta prvič ustvarjena mešanica omogoča prenos vohalne bogastva osnovne sestavine, ki se izvorno naslanja na 4G logotip hiše Givenchy.

Steklenička dišave Gentleman Society je zasnovana kot simbol druženja, je močna in prefinjena hkrati, linije poudarja notranji lak, ki ustvarja vtis skrivnostnosti, v skladu z ekološko odgovornostjo znamke pa je sestavljena iz 15 % recikliranega stekla.

Parfumska voda Gentleman Society je na voljo v stekleničkah po 60 in 100 ml. Na voljo so tudi: gel za prhanje in dva dezodoranta (v obliki sticka in spreja), ki dopolnjujeta parfumski ritual.