GARAŽA, KI JE LAHKO TUDI PROSTOR SPROSTITVE

Dvojica lastnikov dveh modelov vozil Jaguar je arhitekturno podjetje Bureau Fraai zadolžilo, da oblikujejo garažo, kjer bosta lahko varno shranila svoje avtomobile, obenem pa jih tudi razstavila na eleganten način. Arhitekti so pripravili koncept zasebnega razstavnega salona, ​​ki naj bi bil lociran na dvorišču strank v Amsterdamu. Garaža, ki je oblikovana kot izrazita črna gmota z avtomatskim dvigalom za avtomobile, je popolnoma vidna iz bivalnega pospolja.

bureau fraai designs a private car showroom and tops up a townhouse in amsterdam 5

Bureau Fraai

Razstavni salon Bureau Fraai hrani dva modela Jaguar, ki sta zložena eden na drugega z uporabo avtomatskega dvigala. Strukturo sestavlja veliko okno iz jeklene plošče, ki izpostavlja najljubši model stranke, kot da bi bil slika v dnevni sobi. Značilno zasnovo garaže izboljšuje integracija rešetke po meri z logotipom Jaguar, ki spominja na klasične modele iz zgodovine avtomobilske znamke.

bureau fraai designs a private car showroom and tops up a townhouse in amsterdam 4

Bureau Fraai

Poleg razstavnega prostora je Bureau Fraai za glavno rezidenco zasnoval tudi ustrezen podaljšek črne strehe, kritina pa se povezuje z dvema različnima višinama streh sosednjih stavb. Dve veliki okni z okvirji iz jeklene plošče zaključujeta notranjost bivalnega in delovnega prostora v zgornjem nadstropju ter ustvarjata videz, podoben stilu Edwarda Hopperja, ko ga opazujemo od zunaj.

bureau fraai designs a private car showroom and tops up a townhouse in amsterdam 11

Bureau Fraai

Oba okenska okvirja imata tudi drugi namen, saj se sprednji razteza v notranjost kot pisalna miza, medtem ko nudi pogled na sosesko. Zadnje okno, ki gleda na strešno teraso in vrt, se spremeni v klop, kjer se lahko sprostite in uživate v pogledu na jasno nebo. V nasprotju s črno zunanjo podobo ima notranjost topel in prijeten značaj. Strop in vgrajena vgradna stenska omara sta izdelana iz lesa z jasno ujemajočo se pregrado in izpopolnjenimi detajli.