FOTOGRAFIJE, KI VZBUJAJO ČUSTVA IN OBČUTKE

V življenju vsakega od nas so čudoviti in pomembni trenutki, ki jih ne želimo zamuditi. Vendar jih je včasih težko zajeti v vsej njihovi polnosti z vsemi občutki in jih ohraniti večne. Fotografije lahko izgubijo vitalnost in energijo, dolg video posnetek pa onemogoča preprosto deljenje občutkov in čustev s prijatelji. Poleg tega večinoma snemamo iz roke in če se nam trese, je to lahko še dodatna velika težava. Huawei P50 Pro zato združuje strojne zmogljivosti dvojne matrične kamere z zmogljivostmi umetne inteligence.

  

Čustva, ki se ohranijo večno

Niso ne fotografije, ne običajni video posnetki, temveč nekaj vmes. Lahko bi jim dejali žive slike (angleško Cinemagraph), saj kombinirajo statično fotografijo s ponavljajočimi se gibi v kratek video posnetek. Umetniški učinek, ki s prepletanjem statičnega in dinamičnega naredi en sam kratek trenutek večen. Fantastične in očarljive lastnosti gibljive slike zagotavljajo toplo čutno izkušnjo, zato je že pritegnila pozornost številnih modnih blagovnih znamk, kot so Tiffany & Co, Armani in druge, ki jih spreminjajo v priljubljen način oglaševanja. Za doseganja umetniškega učinka je pri običajnih pametnih telefonih priporočljivo stojalo, da lahko posnamete kakovosten »bumerang« in serijo fotografij, ki jih nato obdelate z zahtevnimi grafičnimi programi, kot sta na primer Photoshop in After Effects. Poleg časa, opisan postopek zahteva veščine in znanja, ki jih večina nima. Ravno tako so mobilne aplikacije, ki zagotovijo podoben učinek, toda postopek je še vedno dokaj zapleten, dodatno težavo pa povzroča plačljivost nekaterih. Tu priskoči na pomoč Huawei P50 Pro s funkcijo AI Cinemagraph in algoritmi umetne inteligence, ki premagajo izzive pri stabilizaciji slike, analizi gibanja v prizoru in zlitju posameznih sličic v končno umetniško gibljivo sliko. Vrhunski učinek, ki drugače zahteva čas in znanje, je dosegljiv s preprostim klikom na zaslon pametnega telefona, ki tudi na ta način premika meje možnosti v mobilni fotografiji.

Ujemite čustva s stabilizacijo slike

Funkcija AI Cinemagraph temelji na video načinu »bumerang«. Video posnetki izjemne kakovosti običajno zahtevajo uporabo profesionalne kamere na stojalu, ki zmanjšuje tresljaje in zagotavlja stabilizacijo ter jasnost posnetka. Za večino je takšna oprema nedosegljiva, saj je draga, uporaba pa zahteva veliko znanja. Primernejši so pametni telefoni, ki so v zadnjem času pridobili funkcije optične (OIS), elektronske (EIS) ali z umetno inteligenco podprte stabilizacije (AIS). Elektronska stabilizacija (EIS) v glavnem analizira slike, ki jih zagotavlja tipalo kamere in uporablja podatke, ki so na voljo, za odpravo zamegljenih delov. Preprosto povedano najprej pride do zajema video ali fotografijo, in šele nato do odprave napak. Funkcija uporablja žiroskop in nadzoruje povratni premik leč za izravnavo gibanja za razpon stabilizacije med 1° in 2°. Stabilizacija AIS medtem uporablja računalniško moč procesorja in algoritmov umetne inteligence pri oceni gibanja leč za gladko in natančnejše gibanje. Pametni telefon Huawei P50 Pro združuje prednosti naštetih metod stabilizacije slike, medtem ko v celoti izkorišča algoritme umetne inteligence, natančnost žiroskopa in strojne opreme kamer. Zaradi procesorja z visoko računalniško močjo, umerjanja na ravni sličic in podpore umetne inteligence, močno izboljša stabilizacijo slike in nudi vrhunsko izkušnjo.

Profesionalni produkcijski učinki po zaslugi umetne inteligence

Ker ja za dostojno kakovosti gibljive slike potrebno natančno ugotavljanje, kateri del prizora je statičen in kateri dinamičen, proces zahteva visoko računalniško moč procesorja in zmogljivosti algoritmov umetne inteligence. Zahvaljujoč nenehnim vlaganjem v raziskave in razvoj tehnologij umetne inteligence, je uspelo Huaweiu te dodatne izboljšati, preden so bile vgrajene v telefon P50 Pro. Napredna segmentacija gibanja, podobno uporabljajo filmski studii za posebne učinke, oziroma jo pogosto najdete v tehnologiji samodejne vožnje, mu omogoča visoko natančno prepoznavanje prizora, medtem ko algoritmi umetne inteligence dosežejo natančnejšo semantično segmentacijo. S kombinacijo obojega je doseženo natančno prepoznavanje in zagotovljena vrhunska izkušnja. Funkcija AI Cinemagraph na primer ustvari posnetek ptice, da podrobnejše prikaže njeno gibanje in pot. Ravno tako je sposobna zajeti plapolanje las v vetru, kar doda svojevrstni umetniški učinek. Slike večerje s prijatelji bodo bolj žive, če bo zajeta nežna vodna para, ki se dviga s tople jedi. Ne glede na to ali gre za velike stvari, kot je posnetek pred čudovito naravno panoramo, ali za majhne življenjske trenutke, kot je pomežik ali nasmeh, bodo tehnologije umetne inteligence Huaweia ujele vse. Od makro do mikro sveta, pametni telefon Huawei P50 Pro pokrije različne scenarije, da bi povečal umetniški čut fotografije.

Bistvo tehnologije je poenostavljena uporabniška izkušnja

Narava znanosti in tehnologi je iskanje poenostavitev, ki omogočajo preprosto uporabo naprav in doseganje želenih rezultatov. Pametni telefon Huawei P50 Pro ima za uporabo enostaven uporabniški vmesnik, saj je dovolj vključiti gibljive slike in nato telefon vse potrebno naredi sam. Funkcija sicer nudi tri učinke – originalna gibljiva slika, bumerang in AI Cinemagraph. Bumerang je stabiliziran video posnetek z učinkom postopnega prehoda, medtem ko AI Cinemagraph predstavlja novo izkušnjo, ki jo je mogoče preprosto deliti na družbenih omrežjih.

Prerojena videografija z močjo tehnologij

Ljudje smo vedno vir videografije, saj ta vsebuje misli, pomen življenja in kulturo, tehnologija pa je sredstvo za dosego tega. Ustvarjanje s pomočjo umetne inteligence nudi nove umetniške izraze in eksperimentiranje v prostoru med statičnimi in dinamičnimi slikami, ki predstavlja ponovno rojstvo videografije. S tehničnega vidika Huawei vidi umetno inteligenco kot pomemben preboj pri rekonstrukciji slikovnih zmogljivosti, da bi te ustrezale neizogibnemu trendu popularizacije profesionalne opreme in izpolnile vedno večja pričakovanja na področju fotografskih zmogljivosti in estetike. S kulturnega in umetniškega vidika jo Huawei uporablja kot medij, ki omogoča opazovanje onkraj sposobnosti človeških oči in navdihuje uporabnike, da širijo krila ustvarjalnosti in domišljije.

Odlična uporabniška izkušnja

Pametni telefoni Huawei P50 Pro pa ne blestijo le na fotografskem področju, ampak jih odlikuje tudi odlična uporabniška izkušnja. Opremljeni z mobilnimi storitvami HMS nudijo pametnejšo, bogatejšo, priročnejšo in varno uporabniško izkušnjo. Uporabniku so na voljo trgovina z aplikacijami AppGallery, zmogljiv vsestranski iskalnik Petal Search, zemljevidi Petal Maps, ki jih je mogoče uporabljati s kretnjami, in sklop pisarniških orodij. V trgovini AppGallery so uporabnikom dosegljive vse globalne in lokalne aplikacije, ki jih ti potrebujejo, od družbenih omrežij, kot so TikTok, Snapchat, Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, pogovornih kot so WhatsApp, Telegram, Zoom, in transportnih, kot je Bolt, do finančnih, kot sta Revolut in Curve, zabavnih, kot so Spotify, Netflix, Deezer, Tidal, in priljubljenih iger, kot sta Lords Mobile in Gardenscapes. Pri oblikovanju uporabniške izkušnje so pri Huaweiu dali prav poseben poudarek dostopu do bančnih in finančnih aplikacij. Tako se je le v preteklem letu pridružilo več kot 300 ključnih mednarodnih in lokalnih bank, med drugim v Sloveniji NLB, NKBM, Sparkasse, Sberbank, Intesa Sanpaolo in mBills. Huaweievi uporabniki zdaj lahko s telefonom tudi plačujejo, zahvaljujoč NFC-rešitvi za brezkontaktno plačevanje. V navezi s tem je uporabnikom na voljo tudi priročno središče AppsOnHMS, ki na enem mestu nudi postopke namestitve za vsako aplikacijo, ki jo želijo imeti na telefonu.