FIZIČNO IN METAFORIČNO POTOVANJE

Za novo kampanjo Hiše Borsalinno pomlad-poletje 2023, so osupljivi kamnolomi marmorja Carrara in izjemno letovišče Panama Beach Versilia by Borsalino v Marini di Pietrasanta služili kot izjemna kulisa. Fotografije kampanje, ki jih je zajel fotograf Joseph Cardo pod umetniškim vodstvom kustosa znamke Giacoma Santuccija, poosebljajo in slavijo bistvo kolekcije, ki je posvečena dvema najbolj naravno prisotnima izhodiščnima elementoma Zemlje, zraku in vodi.

  

Glavni modeli kampanje so Giulia Noemi Crognale, Heeyeon Kim, Emmanuel Leonardi in Tommaso Scrivani, služila pa bo kot predogled za prihajajočo sezonsko kolekcijo v vseh trgovinah Borsalino in na družbenih kanalih podjetja. Mojsterske fotografije in video materiali so bili posneti v kamnolomu marmorja Bettogli n.67 skupine La Civiltà del Marmo s sedežem v Carrari in v Panama Beach Versilia by Borsalino, luksuznem letovišču v Marini di Pietrasanta, rezultatu partnerstva med Hišo in poslovnežem Gualtierom Vanellijem.

“Fizično in notranje potovanje Borsalina k odkrivanju lepote se nadaljuje,” izjavlja kustos znamke Giacomo Santucci, “Ta nova kampanja ustvarja način za dialog klobukov kolekcije pomlad-poletje 2023 s pokrajinami Apuanskih Alp in obale Tirenskega morja: omogoča intrakcijo narave in zbirke ter ustvarjanje nadrealističnega in nepričakovanega učinka.”

“Kampanja je edinstven poklon lepoti narave in ustvarjalnosti kolekcije Borsalino,” je dejal fotograf Joseph Cardo. “Svetloba je igrala temeljno vlogo v obeh kontekstih, še posebej, ko je bila usmerjena proti kamnolomu Carrara, kjer odsev marmorja ustvari nepričakovano igro zasenčene črno-bele in elegantne kromatike.”

Giuseppe Borsalino je leta 1857 v Italiji ustanovil vrhunsko podjetje za proizvodnjo klobukov Borsalino. Giuseppe Borsalino je začel svojo pot v skromni delavnici v vasi Alessandria, kjer je ustvarjal klobuke za domačine. Podjetje Borsalino je začelo rasti in izdelovati vrhunske klobuke iz klobučevine v poznem 19. stoletjiu, ti pa so bili priljubljeni pri premožnih Evropejcih. Klobuki, ki jih je izdelovalo podjetje, so bili znani po izvrstni izdelavi, prefinjenem dizajnu in uporabi vrhunskih materialov. V začetku 20. stoletja je Borsalino začel izvažati svoje klobuke v druge države, zlasti v ZDA. Številni znani igralci in igralke, predvsem Humphrey Bogart in Ingrid Bergman, so v svojih filmih nosili klobuke Borsalino, zaradi česar je znamka postala še posebej prepoznavna v Hollywoodu. Italijanska vlada si je med drugo svetovno vojno prisvojila tovarno Borsalino in jo uporabila za izdelavo uniform za oborožene sile. Po vojni je podjetje nadaljevalo z izdelavo priznanih klobukov in ohranilo svojo priljubljenost. Razkošni klobuki, ki jih Borsalino izdeluje še danes, so ustvarjeni z uporabo vrhunskih materialov in starodavne obrti. Danes slavne osebnosti, voditelji in modno napredni ljudje z vsega sveta nosijo klobuke podjetja, ime Borsalino pa skozi stoletja še naprej predstavlja viisok nivo elegance in prefinjenosti.

g