FILM DUNE JE TAKO USPEŠEN, DA ŽE RAZMIŠLJAJO O NADALJEVANJU

Filmski hit Dune režiserja Dennisa Villeneuva naj bi prišel na vrh box office lestvice ameriških filmov, projekcije pa navajajo, da bi film lahko v uvodnem vikendu ustvaril kar 33 milijonov dolarjev.

Po poročilih je priredba znanstvenofantastičnega epa Franka Herberta začela s 17,5 milijona dolarjev na datum uradne kino premiere 22. oktobra, drugi strokovnjaki iz industrije pa so namignili, da bi film lahko dosegel celo 39 milijonov USD. V času pisanja je na mednarodni sceni skupno ustvaril že neverjetnih 130 milijonov dolarjev.

Dune, v katerem igrajo Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Zendaya, Jason Momoa in Javier Bardem, je bil sicer premierno prikazan na HBO Max dan pred kino premiero.

Izvršna direktorica WarnerMedia Ann Sarnoff je za Variety že namignila, da bo gledanost na omenjeni platformi eden od odločilnih dejavnikov za snemanje nadaljevanja, hkrati pa namignila, da je nadaljevanje neizogibno: “Ali bomo ustvarili nadaljevanje Dune? Če gledate film, vidite, kako se konča. Mislim, da poznate odgovor na to.”