FENDACE. JA, PRAV STE PREBRALI.

Dolgo pričakovana luksuzna “zamenjava” je končno tu. Skupna zamisel Donatelle Versace, Silvie Venturini Fendi in Kim Jones, bolj znana kot Fendace, je tako uradno obrodila svoje prve sadove – celotno kolekcijo.

  

Kolekcija je bila prvič predstavljena na milanskem tednu mode septembra lani in je združila motive hiše Fendi in Versace v klasične luksuzne kose. Fendace vsebuje paleto »Versace by Fendi« in »Fendi by Versace«, ki združuje oblikovalske note Jonesa, Silvie in Donatelle. Vsak od umetniških direktorjev je reinterpretiral osnovne kose obeh blagovnih znamk, da bi ustvaril popolnoma novo kolekcijo, ki je sestavljena iz oblačil, skupaj s torbicami, obutvijo in drugimi dodatki.

:

Jones je v sporočilu za javnost dejal: “Gre za zamenjavo in ne za sodelovanje, predvsem iz prijateljstva. To je lepota druženja po času brez drug druge in praznovanje žensk, ki so me tako zelo navdihnile.”

Donatella deli Jonesove občutke: “Kampanja ujame enak občutek prijateljstva in energije, kot smo jo imeli, ko smo oblikovali kolekcijo. Kim je vizionarski oblikovalecc in inovator. Zame bo Fendace vedno pomenil ljubezen.”

Dizajni resnično predstavljajo »izmenjavo vlog in kod blagovnih znamk«, saj je Fendijev ikonični dvojni F logotip viden v kombinaciji z Versacejevim baročnim tiskom, medtem ko je emblem Versace Medusa upodobljen na Fendijevi bagueti. Izbor puloverjev s kapuco, majic, kopalnih plaščev in drugih kosov krasi skupna grafika blagovnih znamk, ki predstavlja novo oznako Fendace. Oglejte si kampanjo, ki jo je fotografiral Steven Meisel, in vizualne posnetke, ki jih je režiral Alex Maxwell.

Kolekcija Fendace je zdaj na voljo za nakup na spletu pri Versace in Fendi ter fizično na pop-up lokacijah v New Yorku, Los Angelesu, Dubaju, Londonu in Tokiu.