FALKE TER SPOL X

Nemška kakovost znamke FALKE je nekaj, kar vsi oboževalci kvalitetnih osnovnih oblačil cenimo, spoštujemo in konec koncev iščemo v svetu, ko so edina stalnica spremembe. In ravno kolekcija FALKE pomlad/poletje 2023 se ukvarja s spremembami v modi, ki brišejo meje med ženstvenostjo in moškostjo – tema kolekcije X Gender se namreč poigrava z značilnostmi moške in ženske mode, ki jih skuša dekonstruirati in prenesti v realne izdelke. Raznolikost različnih materialov, barv in vzorcev naj bi podprla to idejo in ustvarila povezavo med nevtralnimi in ekstravagantnimi slogi.

  

Kolekcija za moške je sestavljena iz brezčasnih, tradicionalnih in modernih, trendovskih modelov, ki ustvarjajo povezavo z žensko kolekcijo in temo kolekcije. Modni FALKE Dandy Boy se poigrava s kombinacijo motiva cvetličnega potiska in športih linij, ki potekajo na obeh straneh nogavice. Materialna osnova iz visokokakovostnega bombaža zagotavlja visok barvni sijaj in tako pritegne vse poglede. Drugi kos v kolekciji, nogavice FALKE Sensitive Body Panel navdušujejo s posebno fino oblikovano strukturo, pri čemer grafična 3D zasnova v obliki velikih kvadratov deluje preprosto in pomanjšano s tonsko barvno zasnovo in je zato vsestranska za kombiniranje.

Zahvaljujoč uporabi koži prijaznega bombaža in lahke bambusove preje ter udobnemu “pasu” brez pritiska na gleženj, nogavica nudi optimalno udobje pri nošenju. V nadaljevanju tridimenzionalni pleteni vzorec določa tudi videz nogavice FALKE Sensitive Agender, ki jo dopolnjuje diskretna rebrasta struktura. Sestava lanene preje in bombaža nudi prav poseben občutek nošenja, kot tudi hladilni učinek. Tudi tukaj popolno prileganje FALKE in udoben “pas” brez pritiska zagotavljata optimalno prileganje. Poigravanje z geometrijskimi 3D strukturami pletenin, ki se uporablja tudi v ženski kolekciji, lahko najdemo tudi v visokih nogavicah te sezone, modelu FALKE Joint Knit, katerih nevtralen videz in mešanica materiala konoplje in trajnostnega organskega bombaža zagotavljata vzdržljivost in naredita ta t.i. “Bootsock” del pobude FALKE – WE CARE.