EVOLUCIJA PAMETNIH TELEFONOV

Sony nadaljuje z evolucijo pametnih telefonov s predstavitvijo pametnega telefona Xperia 5, najnovejšim dodatkom seriji paradnih konjev, ki prinaša najboljše tehnologije pametnega telefona Xperia 1 v kompakten, stilski in eleganten dizajn pametnega telefona. “Z Xperia 5 prinašamo, kar naše stranke obožujejo pri Xperia 1 v manjši dizajn z najnovejšimi nagrajenimi Sonyjevimi tehnologijami,” pojasni Mitsuya Kishida, predsednik podjetja Sony Mobile Communications. “Xperia 5 še naprej odlikuje brezkompromisno delovanje in vodilna doživetja v pametnem telefonu, kar je mogoče le pri Sonyju.”

Xperia 5 prinaša najboljše pametnega telefona Xperia 1 v manjše dimenzije, ohranja pa zaslon dimenzije 21:9 CinemaWide. Eleganten kovinski okvir ščiti trpežno steklo Corning® Gorilla® Glass 6 na sprednji in zadnji strani, ponaša pa še tudi z odpornostjo na vodo IP65/IP68. Zaslon 21:9 CinemaWide nudi več uporabnega območja zaslona in je popoln za delovanje dveh aplikacij hkrati. Hitro in preprosto lahko s funkcijo Side sense, aplikacijo 21:9 multi-windows launcher ali z glasovnim ukazom izberete deljeni zaslon.

Xperia 5 je odporen na pljuske in prah, zato ga lahko brez skrbi uporabljate v dežju ali umazanijo sperete z vodo iz pipe, vendar pa pred tem trdno zaprite vse vhode in pričvrstite vse pokrovčke. Telefona vam ne priporočamo popolnoma potopiti ali izpostavljati morski vodi, slani vodi, klorirani vodi in tekočinam kot so pijače. Zloraba in neustrezna uporaba nista zavarovani z garancijo. Naprava je bila testirana v skladu z oceno IP65/68. Za več informacij obiščite www.sonymobile.com/waterresistant. Xperia 5 je opremljen z USB vhodom za povezavo in polnjenje brez pokrovčka. Pred polnjenjem se prepričajte, da je USB vhod popolnoma suh.