ENDURANCE PRO Z OKREPLJENO TRIATLONSKO EKIPO BREITLING

Breitling Endurance Pro je večnamenska ura, ki združuje najboljše lastnosti tehničnih in lifestyle kolekcij znamke. Ura je uvrščena v serijo Professional in je kos izzivom stroge vadbe, hkrati pa služi kot živahna stilska ikona za moške in ženske, zaradi česar je popolna ura za prosti čas. Endurance Pro, ki je bila prej na voljo izključno kot 44 mm model, je zdaj na voljo v univerzalni velikosti 38 mm s petimi barvnimi izvedbami. Ob tej priložnosti Breitling v svojo triatlonsko ekipo sprejema dva nova člana, Lucy Charles-Barclay, aktualno žensko svetovno prvakinjo IRONMAN®, in Sama Laidlowa, najmlajšega moškega zmagovalca v zgodovini IRONMAN®. Ta izjemna športnika se pridružujeta triatloncema z več naslovi, Janu Frodenu in Danieli Ryf, v Breitlingovi ekipi profesionalcev, ki vedo, da je za ohranjanje in branjenje naslovov potrebna tako močna ura kot njihove številne osvojene dirke. “To je ura, ki je bila ustvarjena za plavanje, kolesarjenje, tek in vas spremlja ne glede na intenzivnost vaše vadbe – poleg tega je videti odlično kot športni kronograf za vsak dan,” pravi o novih izvedenkah izvršni direktor podjetja Breitling, Georges Kern. “Ta nova velikost jo naredi dostopno še širšemu krogu uporabnikov.”

  

S svojim ultralahkim ohišjem in udobnim gumijastim pasom, ki se prilega obliki, je Endurance Pro zasnovan tako, da je všeč tako predanim športnikom kot priložnostnim športnim navdušencem. Izdelan je iz materiala Breitlight®, ki je trikrat lažji od titana in skoraj šestkrat lažji od nerjavečega jekla. Material je tudi nemagneten, toplotno stabilen, hipoalergen in zelo odporen proti praskam, trenju in koroziji. Pri novih 38 mm modelih Endurance Pro so paščki in krone obarvani tako, da se ujemajo z notranjimi obročki okvirja v petih odtenkih: vijoličnem, rožnatem, belem, svetlo modrem ali rdečem. Medtem je tudi obstoječi 44 mm model Endurance Pro deležen osvežitve z novim racionaliziranim gumijastim pasom v mornarski, oranžni, beli in svetlo modri barvi. Pri obeh velikostih so kazalci in prevelike številke prevlečeni s Super-LumiNova® za lažje branje pri šibki svetlobi.

Tako kot vse ure iz serije Breitling Professional tudi Endurance Pro poganja termokompenziran mehanizem SuperQuartz™, tehnologija, ki je 10-krat natančnejša od običajnega kremena. Model velikosti 44 mm vsebuje Breitlingov kaliber 82, model velikosti 38 mm pa poganja nekoliko manjši kaliber 83. Oba sta kronometra s certifikatom COSC, zasnovana za zagotavljanje izjemne natančnosti. Endurance Pro je sodobna evolucija ure Breitling Sprint, ki je bila predstavljena v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja kot zmogljiv kronograf za modno ozaveščene športnike tistega obdobja. Zaradi lahkega ohišja iz smole in pulzometrične lestvice za spremljanje srčnega utripa je bil idealen za šport, kronograf mu je dal status profesionalne orodne ure, živahne barve pa so poskrbele za “dayglo cool” slog 70. let. Sodobna ura Endurance Pro, ki je bila izdelana za tekmovanja, ohranja te elemente. Ura je vodoodporna do 10 barov (100 metrov) in ima na otip gumirano krono za odličen oprijem in manevriranje. Z njo lahko določite časovni interval na 1/10 sekunde, merite utrip športnika in s solarnim kompasom usmerjate tekmovalce na pravo pot. Tako kot predhodni model Sprint tudi Endurance Pro vse to počne v slogu in živahnih barvah. Ure Breitling Professional so zasnovane za delovanje v najbolj ekstremnih pogojih in na najtežjih tekmovanjih na Zemlji. Enako lahko rečemo za profesionalne športnike v Breitlingovi triatlonski ekipi, ki nastopajo v novi kampanji Breitling Endurance Pro.

Spoznajte njene člane:

Jan Frodeno
Nemški olimpijski prvak, trikratni svetovni prvak IRONMAN in dvakratni svetovni prvak IRONMAN 70.3 opredeljuje, kaj pomeni premikati svoje meje. Je prva oseba, ki je osvojila vse glavne naslove v triatlonu na različnih razdaljah. V svoji karieri je Frodeno podrl več svetovnih rekordov na polni razdalji in 15 let ostal pred konkurenco.

Daniela Ryf
Daniela Ryf nikoli ni bila omejena z dosežki. Daniela, ki je švicarskega porekla, kot je tudi znamka Breitling, je petkratna svetovna prvakinja na IRONMAN-u, petkratna svetovna prvakinja na IRONMAN-u 70.3 in trenutna lastnica svetovnega rekorda v triatlonu na dolge proge. Njene zmage v letu 2018 so pomenile, da je tretjič dosegla prestižni “double” – zmago na svetovnem prvenstvu 70.3 in Kona v istem letu – kar ni uspelo še nobenemu triatloncu.

Lucy Charles-Barclay
Lucy Charles-Barclay na novo opredeljuje vzdržljivostne športe. Ta britanska silakinja je leta 2023 zmagala na svetovnem prvenstvu IRONMAN, potem ko se je štirikrat uvrstila na drugo mesto. Je tudi svetovna prvakinja na tekmovanju IRONMAN 70.3, znana po svojem neusmiljenem zagonu in fenomenalnih plavalnih sposobnostih. Zaradi svoje odločnosti in vztrajnosti je izjemna v svetu triatlona.

Sam Laidlow
Sam Laidlow je že v mladosti pokazal velik potencial, da postane profesionalni triatlonec. Njegov neumoren trening se je obrestoval leta 2023, ko je francoski športnik pri komaj 24 letih postal najmlajši moški zmagovalec v zgodovini svetovnega prvenstva IRONMAN. Laidlow, znan po svojih impresivnih razmikih na kolesu in neustrašnem slogu tekmovanja, postavlja nova merila in navdihuje naslednjo generacijo triatloncev.